Z grilování se stal relax i um velkého množství Čechů. Jaká masa nejčastěji grilujeme? A čím je dotváříme k dokonalosti? Na to vše odpovídají zkušenosti šestnácti hypermarketů Globus. Grilovací sezóna je podle nich každoročně silným impulsem k nákupům osvědčených dobrot, ale i ke zkoušení nových variací.
Jde nejen o dobré jídlo, ale i kreativní zábavu
Podle Globusu si lidé grilování ani letos neupírají. Nejčastěji je to maso, které vévodí těmto tematickým nákupům. V celkovém žebříčku vede maso kuřecí a vepřová krkovice. V létě jsou také velmi oblíbené steaky připravené přímo na gril, různé druhy klobásek či špekáčky. To vše z řeznické výroby hypermarketů Globus.
Baví sestavovat si hamburger
Kuřecí, krkovice a hovězí hamburger
PROČ SI VYBRAT PROQ BBQ GRIL A UDÍRNU?
V ProQ navrhují a vyrábí produkty s ohledem na 3 věci: všestrannost, kvalitu a snadné použití. Díky těmto vůdčím principům jsou ProQ grily plné inovativních funkcí, díky nimž jsou velmi oblíbené u začátečníků i zkušených profesionálů na grilování po celém světě.
Jak funguje ProQ gril s udírnou!
JAK SE LIŠÍ PROQ OD OSTATNÍCH BBQ GRILŮ?
Modulární design našich udíren je to, co nás odlišuje od většiny ostatních grilů. ProQ lze použít jako normální gril na dřevěné uhlí, venkovní troubu a také udírnu. Mnoho dalších značek udíren, je čistě k uzení – to znamená, že si budete muset také koupit extra gril na dřevo nebo plynový gril, pokud chcete grilovat na přímém ohni.
1. vepřová krkovice
2. hamburgery
3. hovězí steaky
4. vepřové plece s kostí
5. grilovací kotlety
UŽIJTE SI OBLÍBENÉ OMÁČKY Z JIŽNÍ AFRIKY - CHUTNEY, NANDOS A VÍCE!
Grilovací sezóna s sebou nese zájem o grilovací směsi, chilli a o mlýnky na koření. A díky tomu, že grilování stále nabývá na popularitě, je grilovací koření nejoblíbenější směsí koření vůbec. Vedle toho jsou populární jednodruhová koření. U toho převažuje zájem o klasické druhy jako jsou pepř, paprika, kmín, ale roste také zájem o méně tradiční koření. Jde například o růžový pepř a uzenou papriku. To vše v létě lidé používají i ke grilování. V kategorii mlýnků a kořenek je dlouhodobě nejoblíbenější čtyřbarevný pepř. Poptávka je po uzavíratelných baleních koření kvůli zachování čerstvosti, vůně a chuti po delší dobu. Globus letos nově na sezónu grilování připravil pro zákazníky speciální sezónní regál jako inspiraci. Regál je plný koření, grilovacích omáček, doplňků ke grilování od velkých značek, ale obsahuje i netradiční novinky. „Zákazníci doplňují koření tatarskými a barbecue omáčkami, různými druhy čerstvé zeleniny, bylinek, sýrů na gril. V sekci Zdravý svět pak pořizují zákazníci na gril veganské alternativy sýrů, tofu, nebo alternativy masa Vegi Steak. K tomu je populární fermentovaná a nakládaná zelenina,“ řekla Aneta Turnovská.
Aneta Turnovská
Lucie Kovandová
Využili svých znalostí o pěstování vinných hroznů a rozvinuli v Jižní Africe velkolepý vinařský průmysl. První vinice byla vysazena již v roce 1655. Od té doby se jihoafrický vinařský průmysl rozrostl na více než 10 000 výrobců. Jihoafrický vinařský průmysl se většinou nachází v oblasti Western Cape. Této oblasti Western Caoe dominuje svěží zelená krajina, množství hor, údolí a náhorních plošin, které umožňují vinařům vyrábět rozmanitou škálu stylů vína.