Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Gastronomie

Czech Mussel Week – pátý ročník přináší mušle i za hranice Prahy

musle

Ve dnech 25. září až 1. říjen si milovníci mušlí díky festivalu Czech Mussel Week přijdou opět na své. A  to nejen v Praze, ale i v dalších větších městech Česka. Pátý ročník historicky úspěšného festivalu Prague Mussel Week expanduje do větších měst české republiky, takže i mimopražští zákazníci budou mít možnost ochutnat toto velmi dobré a zároveň mimořádně zdravé jídlo na 100+1 způsobů. K vychutnání si tohoto kulinářského zážitku na maximum stačí využít nabídky bezplatného voucheru 1+1 porce zdarma, který si jednodušše stáhnete na webových stránkách akce, přímo na restauraci vašeho výběru.

Poslední týden září bude opět ve znamení mušlí a to nejen v Praze! Letos poprvé i v Čechách a na Moravě

Festival Czech Mussel Week bude letos hostit nejen Praha, ale i další města Česka. Czech Mussel Week si opět klade za cíl ukázat všem, že mušle nejsou luxusním nedostupným zbožím, nýbrž chuťově výbornou, nutričně hodnotnou a zdraví prospěšnou součástí každodenního jídelníčku. “Snažíme se zlepšit zdravé jídelní návyky i zde v Česku, kde podobné produkty v minulosti nebyly k dispozici. Prague Mussel Week se v posledních čtyřech letech svého konání stal velmi populárním. Letos chceme ukázat Čechům po celé republice, že mušle nejsou výstřelkem, ale neuvěřitelně zdravou a chutnou potravinou, která se může snadno stát častou součástí našeho běžného jídelníčku, ” přibližuje letošní ročník Czech Mussel Weeku Pierre-Manuel Boels, CEO společnosti HOPI CEE Fish HUB, jenž festival pořádá. Během týdenního festivalu se tak dle slov organizátora plánuje naservírovat více než 80 tisíc porcí těchto delikatesních pokrmů, a přinést tak chuť moře do Prahy i do dalších měst České republiky.

200+ restaurací, 100+ různých kulinářských zážitků

Návštěvníkům budeme servírovat čerstvé slávky přímo z Nizozemska, odkud pochází nejlepší mušle na světě. Nejenže přivezeme slávky větší, než je obvyklé pro český trh, ale poměr lastury a masa je i tuto sezonu velmi vysoký,“ říká Pierre-Manuel Boels. Cílem tohoto ročníku Czech Mussel Week je zapojit 200+ podniků po celé Česku, od těch luxusních, přes ‚value for money‘ až po bistra, zkrátka něco pro každého jak z hlediska chutě, tak i ceny. Vzhledem k velkému počtu restaurací, bude možné ochutnat slávky na nespočet různých způsobů „Jedla jsem mušle na tolik způsobů, že jsem si myslela, že už mě nic nepřekvapí. Ale některé loňské přípravy mušlí mi opravdu vyrazily dech. Zdá se, že náš festival mezi restauracemi přirozeně vytváří soutěž o nejlepší recept. Naši zákazníci se letos mají opravdu na co těšit. Skutečný kulinářský zážitek, od tradičních mušlí a la creme až po asijské recepty“, říká Len Le Feuvre, organizátorka festivalu.

V nabídce budou ty nejčerstvější, vysoce kvalitní nizozemské slávky a to jak v restauracích, tak v retailu rovnou k vám domů, kde si je i vy můžete udělat za pouhých 10 minut.

Od výlovu v nizozemském Yerseke do Prahy to trvá jen 18 hodin a mušle jsou v tu chvíli stále živé. Takže čerstvost je zaručena, jako kdybyste si je objednali u moře.

Slávky, superpotraviny, které chutnají

Slávky jsou mimořádně zdravé, s vysokými nutričními hodnotami, chutné, jednoduché na přípravu, a to i pro ty nejodolnější nekuchaře. Zároveň jsou cenově přívětivé, takže už ani v naší zemi bez moře nejsou nedostupným exotickým zbožím. Jelikož jsou extrémně zdravé a pocházejí z obnovitelných zdrojů, řadí se mezi takzvané superpotraviny. Jsou plné bílkovin, železa a vitamínů. I jedna malá slávka obsahuje velké množství omega-3 mastných kyselin, vitamíny A a B12, selen, jód a zinek. Tyto látky pomáhají zlepšit funkci mozku, regulují hormony štítné žlázy a posilují imunitní systém. Přispívají rovněž ke zdraví očí a zářivé pokožce.

V roce 2022 se během festivalu snědlo neuvěřitelných 26 tun během jediného týdne, což je přes úžasných 66 tisíc porcí! Tento rok organizátoři plánují opět překonat tento rekord a přivézt 32 tun, což je 80 000 porcí! Počet restaurací se zvýší nejen v Praze, kde bylo minulý rok 98 restaurací, ale rozroste se i o restaurace v dalších městech Česka. Vytvoří se krásná příležitost si udělat výlet za Prahu a objevit nové restaurace. Organizátoři plánují oslovit restaurace v Karlových Varech, Plzni, Brně, Českých Budějovicích, Olomouci, Hradci Králové, Pardubicích, několika dalších menších měst, jako Beroun a Chomutov.

Sledujte stránky a sociální sítě festivalu a zjistěte jaké restaurace budou přibývat. Na stránkách také naleznete voucher 1+1 porce zdarma, který si na stránkách czechmusselweek.cz můžete stáhnout zcela zdarma.

Eva Polívková

Podobné příspěvky

Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen „ČESKÁ CHUŤOVKA 2022“

Afri

Cukrářka Petra Stahlová vydala unikátní kuchařku Moderní veganské dezerty

Afri

Recept na lahodnou bramboračku

Afri