Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Gastronomie

Do stravovacích zařízení a hotelů mohu vstoupit i neočkovaní hosté

restaurace

Pro stravovací zařízení a hotely je nepochybně velmi dobrá zpráva, že do nich opět budou moci vstoupit a využívat je i neočkovaní. Dlouhodobě to podporujeme i u nás v SaltPay a Storyous. Počty návštěvníků se během loňského podzimu a prosince propadly v závislosti na lokalitě podniku, Kolkovna restauracetermínu, dodržování pandemických opatření i zájmu hostů o 20 až 60 procent oproti roku 2019.Tržby některým podnikům poklesly až o 50 procent. Svou roli u takového poklesu vedle pandemické situace obecně sehrály nepochybně restrikce, kdy restaurace, ubytovací zařízení a další služby nemohly až na určité výjimky využívat lidé bez očkování. Zajištění bezpečnosti a prokazování bezinfekčnosti (včetně možnosti prokázat se testem) však považujeme za klíčové k udržení chodu restaurací a běžnému fungování podniků. V souladu s rozhodnutím Nejvyššího správního soudu proto vyzýváme návštěvníky stravovacích zařízení k zodpovědnému přístupu. Doufáme, že se během jara opět situace začne lepšit a restaurace nebudou zažívat už další diskriminační opatření. Za podniky budeme rádi, pokud lidé začnou chodit víc a po tomto nelehkém období restaurace podpoří.”

O Storyous

Společnost Storyous vytváří komplexní restaurační systém, který zjednodušuje každodenní úkony spojené s gastronomickým provozem. Digitalizuje a automatizuje procesy díky propojení s dodavateli nebo účetními a hotelovými systémy. Aktuálně zpracovává 18 procent obratu v české gastronomii. Od konce roku 2020 je součástí globální fintechové společnosti SaltPay, díky které Storyous postupně rozšiřuje své portfolio služeb a zároveň geograficky expanduje. Produkty firmy jsou dostupné například také na Slovensku, v Polsku, Španělsku, Maďarsku, Chorvatsku a na Islandu.

Jana Kohoutová
PR manažerka & mluvčí Storyous, member of SaltPay

Podobné příspěvky

Řada novinek v Soutěži Pivní speciál roku 2021

Redaktor J.Hampl

Česká chuťovka ocenila nejlepší české potravináře

Redaktor J.Hampl

Nakouřená česká whisky z Blatné

Afri