Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Gastronomie

Gastro novinky na Letišti Václava Havla Praha

letiště

Letiště Václava Havla Praha cestujícím brzy nabídne několik nových gastroprovozoven. Patří mezi ně například koncept Natoo, který nabízí zdravější variantu rychlého občerstvení, čerstvé šťávy a saláty. Nebo také stánek se světoznámou italskou značkou Lavazza, který se zaměřuje na prodej kávy a drobného občerstvení. Mezi lokálními značkami nebude chybět Bageterie Boulevard. Ta kombinuje francouzské pečivo s typickými lahůdkami evropské gastronomie a na pražském letišti se na ni cestující mohou těšit již na podzim tohoto roku.

Rychlé občerstvení zdravě, butikové bistro

Pro Letiště Praha je prioritou cestující a jeho spokojenost. Proto je naším cílem dosažení maximálního zážitku z nabídky našich produktů a služeb. V tomto trendu pokračujeme ve všech odvětvích a v maximální možné kvalitě. Výběrové řízení a jeho parametry jsme tedy nastavili tak, abychom dosáhli co největšího možného výběru gastroprovozoven a uspokojili jsme tak preference každého cestujícího. Důkazem jsou všechny nové koncepty a budoucí otevření všech provozoven,” říká František Kachlík, ředitel Komerčních aktivit Letiště Praha.

O všechny gastro provozovny se postará společnost Lagardère Travel Retail, která zvítězila v koncesním řízení Letiště Praha. Bude tedy provozovat celkem 14 obchodních jednotek, reprezentujících 11 gastronomických konceptů.

Nový food court

Mezi ně bude patřit například také nově vzniklý PRG Take off bar, který bude umístěn již v průběhu nadcházející letní sezóny na konci Prstu C a poskytne cestujícím jedinečný pohled na plochu. Nebo také Bottega Prosecco Bar&Restaurant, umístěný v prstu D na Terminálu 2, ideální pro cestující, kteří si chtějí své jídlo i na letišti vychutnat v exkluzivním stylu. Itálií inspirované butikové bistro bude otevřeno na přelomu roku a nabídne vybrané předkrmy, hlavních jídla i zákusky, spárované ve stylu Perfect Match s víny předních italských vinařů. Menu bylo vytvořeno přímo na míru pražské pobočky. Díky jedinečnému interiéru, který evokuje vzhled benátských „bacaros“, nabízí tento koncept opravdu výjimečný gastronomický i estetický zážitek.

Cestující se mohou těšit i na oblíbené kavárny Costa Coffee a francouzské pekařství PAUL, jejichž je Lagardére Travel Retail v České republice exkluzivním provozovatelem. V rámci prstu D na Terminálu 2 vznikne nový food court, jehož součástí bude zmíněná Bottega a Costa Coffee, které budou otevřené v nonstop režimu a zajistí tak obsluhu cestujících v režimu 24/7.

Všechny jednotky projdou v následujících měsících stavebními úpravami a budou otevírány postupně během tohoto a příštího roku, přičemž na první nové koncepty se cestující mohou těšit již v průběhu letošní hlavní sezóny. Cílem stavebních úprav je zajištění maximálního komfortu pro zákazníky, říká Richard Procházka, CEO Lagardère Travel Retail: „Při sestavování nabídky byla důležitým kritériem rozmanitost a synergie. Využili jsme dokonalou znalost specifik provozu na letišti, podloženou dlouholetými zkušenostmi. Výběr konceptů byl velmi pečlivě zvolen tak, aby se doplňovaly nejen mezi sebou, ale i se stávající nabídkou na obou terminálech. Zohledněny jsou různé skupiny cestujících, jejich kulturní a stravovací preference, ale samozřejmě také finanční hledisko. Mohou tak zvolit jak rychlé a ekonomické varianty občerstvení, ale také luxusnější pokrmy a nápoje.“

SEZNAM A LOKACE NOVÝCH GASTROPROVOZOVEN

TERMINÁL  1:

Prst A – kavárna So Coffee a stánek Paul

Prst B 1. NP – stánek Natoo a Bottega prosecco bar & caffé

Prst B 1. PP – kavárna Paul

TERMINÁL 2

Prst C 1. PP – Beer & Pretzels mobilní stánek

Prst C 1. NP – stánek Lavazza, stánek Natoo a PRG Take off Bar

Před vstupem do Prstu C – Paul stánek

Prst D – Bageterie Boulevard

Prst D komerční zóna – Costa Coffee kavárna a Bottega Prosecco Bar & Restaurant

Veřejná odletová hala T2 – Bread&Co stánek

Příletová hala T2 – Costa Coffee kavárna

Klára Divíšková

 

Podobné příspěvky

Rende-vous na Kampě!

Redakce

Laureátem vyznamenání „Za zásluhy“ se stal kozel Olda

Redakce

Zima ještě nekončí! Dožeňte, co se dá!

Redakce