Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Gastronomie Recepty

Grilování s chutnými omáčkami Spak

grilovani se spak

Sluníčko a teplé počasí již dorazily i k nám, proto řada z nás oprášila zazimované grily a s chutí se pustila do grilování. Užijte si pohodové grilování s kvalitními omáčkami od Spaku. Vyzkoušejte výtečné barbecue omáčky, ketchupy či hořčici.

Udělejte z letního grilování gurmánský zážitek, na který budou vaši hosté vzpomínat. Krásné počasí již láká k domácímu grilování. Šťavnaté maso, uzeniny i lahodná grilovaná zelenina si žádají kvalitní doplňky. Ochuťte vaše grilované pokrmy lahodnými omáčkami Spak. Tradiční rodinná společnost Spak vyrábí své produkty již od roku 1935 s podporou lokálních dodavatelů. Hlavní důraz je kladen zásadně na kvalitu. Vychutnejte si gurmánský zážitek! grilovaniSpak ví, že grilování se neobejde bez pestré škály barbecue omáček. Ty nejoblíbenější tak pořídíte ve výjimečné kvalitě, ať už sáhnete po klasické Barbecue omáčce, novince BIO Barbecue, nebo podtrhnete chuť grilování skvělou Barbecue Whisky omáčkou či variantou Mexico Tequila. Barbecue a Barbecue BIO omáčka Spak Barbecue omáčka vás potěší svou typicky kořeněnou nasládlou chutí podle americké receptury. Vychutnejte si oblíbené kouřové aroma a chuť bez konzervantů. Skvěle se hodí ke grilovanému masu a do marinády. Vaší pozornosti by neměla ujít ani Spak BIO Barbecue omáčka, v níž všechny použité suroviny pocházejí výhradně z ekologického zemědělství. Spak Barbecue omáčku pořídíte za maloobchodní cenu od 49,90 Kč za 250 ml. Spak BIO Barbecue omáčka je pak k dispozici za cenu zhruba 64,90 Kč za 250 ml.

Barbecue Whiskey omáčka Na milovníky neotřelých chutí čeká speciální Spak Barbecue Whiskey omáčka. Typická kořeněná nasládlá omáčka podle americké receptury vyniká oblíbeným kouřovým aroma a její výjimečnou chuť podtrhuje kapka whisky. Omáčka je bez konzervantů. tacosNáš tip: Kuřecí steaky se Spak Barbecue Whiskey omáčkou Ingredience na 2 porce: • Spak Barbecue Whiskey omáčka • 3 kuřecí prsa • sůl, pepř • olivový olej • hladkolistá petržel Postup: Kuřecí prsa podélně překrojíme, osolíme, opepříme a lehounce potřeme olivovým olejem. Na grilu je zprudka opečeme. Pak plátky masa naskládáme na hliníkový grilovací tác a z obou stran potřeme Spak Barbecue Whiskey omáčkou. Na grilu dopékáme asi 10 minut, dokud maso nebude hotové, ale šťavnaté. Před podáváním posypeme najemno nasekanou petrželkou. Servírujeme s lehkým salátem nebo pečivem. Mexico Tequila omáčka Se Spak Mexico Tequila omáčkou netradičně doplníte vaši grilovací hostinu. Potěší vás jemně pikantní chutí díky inspiraci mexickou kuchyní. Omáčka je doplněna kapkou tequily. Spak doporučuje Mexico Tequila omáčku ke šťavnaté kukuřici a zelenině nebo pro přípravu mexických specialit. V této omáčce nenajdete žádné konzervanty ani barviva. tacosNáš tip: Tacos s trhaným hovězím masem Ingredience na cca 2 porce: • Spak Tequila Mexico omáčka • 1 balení kukuřičných tortill • 500 g hovězího ořechu • 1 šalotka • 200 g cherry rajčat • 1 plechovka nakládaných jalapeños • čerstvý koriandr • limetka • sůl, pepř Postup: Hovězí ořech osolíme, opepříme, lehce potřeme olejem a ze všech stran zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo. Pak ho potřeme Spak Tequilla Mexico omáčkou a pomalu dopékáme asi hodinu a půl, doměkka. Maso takto můžete připravovat na grilu i na pánvi či v troubě. Na salsu smícháme najemno nasekanou šalotku, pokrájená rajčata, jalapeños a čerstvý koriandr. Dochutíme solí a limetkovou šťávou. Na lehce opečené tortilly dáme lžíci masa, lžíci salsy, ozdobíme koriandrem a před podáváním podle chuti zakápneme Spak Tequila Mexico omáčkou. Omáčky Tequila Mexico a Barbecue Whisky pořídíte za maloobchodní cenu kolem od 64,90 Kč za 250 ml. Ketchupy a hořčice Spak Opravdu rajčatovou chuť najdete ve Spak Master Ketchupu. V Ketchupu nenajdete žádný přidaný škrob, aromata, barviva, konzervanty ani žádné jiné přídavné látky. Díky vysokému obsahu rajčat zrajících na jižním slunci, preciznímu zpracování a důrazu na každý detail pro tu nejlepší chuť si Master Ketchupy vysloužily ocenění v nezávislém testu kečupů v pořadu A dost! Televize Seznam. Obvyklá maloobchodní cena Spak Master Ketchupu je 37,90 Kč za 340g balení a 44,90 Kč za 530g balení.

Všichni, kdo mají rádi klasiku, ať sáhnou po dvojce Spak Gourmet Ketchup a Spak Klasická hořčice. Spak Gourmet Ketchup pořídíte ve velkém rodinném balení 900 g, které je praktické nejen pro všechny velké sešlosti. Pod značkou Spak najdete i kvalitní klasickou hořčici. Perfektně sedne k lahodnému grilovanému masu či uzeninám. Své využití najde i v dochucení omáček, salátů nebo domácích pomazánek. Nebojte se experimentovat. Spak Klasická hořčice má typicky mírně pikantní chuť hořčičného semínka, díky kvalitnímu složení je vhodná i pro bezlepkovou dietu. Nově ji pořídíte i v 500g balení. Spak Gourmet Ketchup v 900g balení koupíte za 56,90 Kč Spak Hořčice v 500g verzi stojí kolem 42,90 Kč Výrobky značky Spak jsou i díky dlouhodobému působení na českém trhu a velké oblibě u zákazníků k dostání ve většině maloobchodních prodejen. O společnosti Spak Historie tradiční rodinné rakouské společnosti Spak sahá až do roku 1935 kdy byla ve Vídni založena Fritzem Spakem, otcem dnešního majitele pana Hanse Petera Spaka. V roce 1990 byla založena také pobočka v České republice v šumavském městě Sušice (jednalo se o první zahraniční akvizici v ČR) a následně i výrobní závod. Ve společnosti nyní pracuje více než 150 zaměstnanců a firma je tak jedním z významných regionálních zaměstnavatelů. Produkce výrobků Spak, které jsou k dostání na lokálním trhu, probíhá výhradně v České republice, na což je společnost patřičně hrdá. V posledních letech firma investovala desítky milionů korun do rozšíření a modernizace výrobní technologie. Spak nabízí širokou paletu výrobků v různých baleních. Na prvním místě je však v každém případě kvalita surovin a vždy, pokud to je možné, podporuje Spak lokální dodavatele. Značka si našla cestu do malých obchodů, stejně jako do velkých hypermarketů. Výrobky společnosti Spak jsou rovněž již řadu let exportovány, a to převážně na západoevropské a zámořské trhy. Více informací na Facebooku či Instagramu spakmasmak. Adéla Kubaštová E-mail: adela.kubastova@double-u.cz Double-U PR, s. r. o. www.double-u.cz

Podobné příspěvky

Prázdninové tržby v gastro provozovnách zaostaly o 2 % za loňskými čísly

Redakce

Pikniková sezóna vrcholí

Redakce

 Soutěž BOHEMIA SEKT Trophée vyhrál Kamil Prokeš

Redaktor J.Hampl