Jak je obecně známo, s letním počasím přichází čas na grilování. Ale než se letos do této, v Čechách hojně oblíbené, gurmánské kratochvíle pustíte, měli byste vědět s jakým vínem jaké jídlo chytře kombinovat tak, abyste dosáhli dokonale vyvážené chuti i spokojených hostů. Doporučuje a radí vinařka Kateřina Mikulíková z vinařství WILLOMENNA.
Víno a grilování
Snoubení chutí na prvním místě
Jaká vína se tedy hodí k masu, která skvěle doplní chuť dezertu a jaká lahev se doporučuje otevřít na zahájení večera? Kateřina Mikulíková zná své favority a nebojí se o ně podělit. „Růžovým vínem nic nezkazíte, protože jak dobře víme, klasikou letních grilovaček a bazénových setkání je právě růžovka,” vysvětluje Kateřina Mikulíková. “Růžové s nižším obsahem cukru kombinujte s grilovaným kuřecím, grilovanou zeleninou, mořské plody. Obecně se k pokrmům toho typu hodí ovocnější a svěžejší vína.
Na přivítanou nebo na rozloučení
A to nejlepší nakonec. Anebo na začátek? Kateřina Mikulíková radí abychom v tomto období nezapomínali na šumivá vína, sekty. Standartně se doporučují jako přípitek, ale perfektně budou ladit i s grilovanými krevetami. “Obecně se řiďte ale hlavně tím, co chutná vám, jedině tak neuděláte chybu,” uzavírá doporučení vinařka.
Eva Polívková