Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Gastronomie Kulinářské speciality

Rozpal to, šéfe! 

Rozpal to sefe

S každým přibývající dílem šéf přemýšlí, co na grilu připravit, aby to bylo nové, a přitom tradiční. Takže se hned v přírodě vrhne na klasiku: Jehněčí kebab. Při přípravě šéf rozebere, že by kebab měl „vypadat trochu kebabovitě”. Být servírovaný na jehle, a rozhodně se nevyplatí míchat kebab s gyrosem. Nejlépe se pak k němu hodí Šroubkův vypocený okurkový salát neboli tzatziki.

Krůtí sendvič, jehněčí kebab i kynutá bábovka a mnohem více můžete vidět na Primě…

kebab

Kebab by měl být servírovaný na jehle

Padne také moudro dne. Jak totiž říkával Zdeňkovi jeho tatínek: „Je jedno, že jsi blbej, hlavně, že si umíš poradit.” A to šéf zvládá na jedničku.

Dali byste si šunčičku? Pak sáhněte po selečí variantě. Z grilu bude výtečná. Jak šéf vysvětluje, i šunka potřebuje marinádu, do udírny zvlášť. Navíc jsou v módě silné a úderné americké chutě, tak se nebojte kombinovat javorový sirup s hořčicí a podobně. Šéf tvrdí, že nic lepšího jste nejedli. Bonus navíc? K šunce patří tradiční český bramborák. Ten stihnete vymazlit, než se šunka vyudí…

Rozpal to, šéfe!

babovkaTest pro vás – víte, co je svatou trojicí české kuchyně? Sledujte Zdeňka v akci, dozvíte se to a budete moci perlit při grilovačkách, na které se během léta určitě dostanete…

Klára Kotábová

Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

Podobné příspěvky

Známé tváře se učily grilovat

Redakce

Whisky Martin’s Barrel 3yo představila limitovanou edici s unikátní etiketou od Sofie Škodákové

Redakce

Lidé si navzdory okolnostem dopřáli jídlo z restaurací i na Silvestra a Nový rok

Redakce