Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Gastronomie

PYTLOUN HOTELS otevřela u parku Kampa novou restauraci Old Armoury Prague

Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i apartmánových hotelů v ČR, otevřela v průběhu ledna novou restauraci Old Armoury Prague. Hotel s restaurací Old Armoury Prague se nachází v budově ze 17. století v krásném prostředí pražské Malé Strany přímo u parku Kampa na břehu Čertovky kousek od Karlova mostu.

PYTLOUN HOTELS otevřel novou restauraci Old Armoury Prague

Rytířský sál restaurace Old Armoury Prague odráží atmosféru pozdního středověku. Původně se zde nacházela jízdárna. Dnes patří restaurace díky Rytířskému sálu s bohatou výzdobou historickými replikami zbraní a brnění zbrojnošů, rytířů, mušketýrů a rustikálními dekoracemi a díky interiéru s klenutými stropy k jedné z nejzajímavějších historických restaurací v Praze. Na hosty zde dýchne unikátní atmosféra historie v kombinaci s gurmánským zážitkem zdejších mistrů kuchařů, kteří do historického prostředí restaurace připravili tradiční české menu kladoucí důraz na vždy čerstvé suroviny nakoupené v maximální míře od lokálních dodavatelů. 

V předkrmech zaujmou např. Grilované pikantní klobásky s cibulovým salátkem s chilli papričkami a estragonem, hrubozrnnou hořčicí a chlebem. V hlavních jídlech pak nechybí české klasiky jako Pečené vepřové koleno se zelným salátem, krémovým křenem, hořčicí a chlebem nebo Vepřová pečená žebra s pikantní kouřovou marinádou, zelným salátkem, marinovanou cibulí a chlebem, ale i vegetariánská jídla jako Rozpečený kozí sýr s vlašskými ořechy a medem, rukolou, červenou řepou a slunečnicovými semínky. Mezi dezerty jsou stálicemi Lívanečky s borůvkovým žahourem, skořicovým cukrem a zakysanou smetanou nebo populární Dukátové buchtičky s teplým vanilkovým krémem. Nabídka vinného lístku, který je zaměřen na vysoce kvalitní vína tuzemské produkce už jen podtrhne příjemně strávený čas v prostředí Rytířského sálu. 

Restaurace je otevřená od 7:00, kdy se až do 11:00 hodin formou bohatého teplého a studeného bufetu podávají snídaně, které jsou otevřené i těm, kteří v hotelu nebydlí. Přes obědy je restaurace zavřená. Večeře se podávají od 18:00 do 22:00 hodin a restaurace má otevřeno do 23:00. Terasa restaurace je přístupná po můstku přímo z Kampy a nabízí tak jedinečnou možnost vychutnat si zdejší kuchyni s výhledem na romantický park Kampa. Restaurace disponuje 200 místy k sezení a až 250 na stání. Je tedy vhodná jak pro firemní akce a bankety (svatební hostiny, oslavy narozenin a jubilea), tak i na firemní konference, prezentace či školení.

„Terasa restaurace s letní zahrádkou je umístěna přímo na břehu Čertovky s přístupem po můstku přímo z parku Kampa, který patří mezi nejromantičtější a nejmalebnější místa v celé Praze a mezi vůbec nejhezčí městské ostrovy světa. Rádi bychom tuto unikátní lokaci s neopakovatelnou atmosférou a výhledem do parku Kampa, o které, domnívám se, často neví ani řada Pražanů, otevřeli všem,“ říká Lukáš Pytloun, generální ředitel sítě PYTLOUN HOTELS, a dodává: „V plánu máme ve spolupráci a koordinaci s majitelem objektu Českou obcí Sokolskou modernizaci venkovních prostor a posezení a rozšíření počtu míst na letní zahrádce. V letních měsících bychom hostům rádi nabídli kromě prvotřídně ošetřeného piva a široké nabídky kvalitních českých vín např. speciality z venkovního grilu, hudební produkci, a další. To místo má prostě genia loci, kterého by byla opravdu velká škoda nevyužít.“

Historie budovy

První písemná zmínka o komplexu budov, kde se nachází Michnův palác a Pytloun Old Armoury Hotel Prague s restaurací, pochází z roku 1293. V roce 1330, královna Eliška Přemyslovna založila klášter na této půdě, který byl, podle zprávy kronikáře Vavřince z Březové, v bouřích dnů a událostí roku 1420 vydrancován a vypálen. Dle dalších zápisů v historických kronikách té doby zde již od roku 1587 opět vzkvétaly zahrady se štěpnicemi, vodárnou a Lusthausem. Od roku 1618 až do svého úprku z Čech zde rukou pevnou, ale i štědrou vládl slovutný Matyáš, pan z Thurnu, spolu se svou krásnou paní Zuzanou… Další zmínka pochází z konce 17. století, což je nejdůležitější období pro Michnův palác a Pytloun Old Armoury Hotel Prague. Michnův palác byl postaven v renesančním stylu a šestkrát přestavěn. V této době byla postavena jízdárna a stáje, které nyní slouží jako hotel a restaurace (Pytloun Old Armoury Hotel Prague). Od roku 1767 se palác stal sídlem rakouské armády. V roce 1921 koupila palác Česká obec sokolská, která jej spravuje doposud. Buďte vítáni na dvoře Matyáše z Thurnu ve “Staré zbrojnici“, věhlasném to sídle v samém centru pražské Malé Strany!

Vybraní dodavatelé restaurace Old Armoury Prague:

Ekofarma Františka Berky z Tanvaldu

Věnuje se již přes 20 let chovu masného skotu. Prioritou je kvalitní přístup a péče o něj. Postupně vytváří a zdokonaluje příjemné prostředí pro zvířata a má chov na nejvyšší evropské úrovni. To vše zajišťuje nepřekonatelnou chuť masa. Vychutnejte si jejich skvělé maso v biokvalitě.

Kozí farma Pěnčín 

Je splněným snem jedné rodiny, která se rozhodla změnit svůj způsob života. Získali zpět svoji nezávislost a chopili se příležitosti dělat věci, které mají smysl a jsou pro ostatní přínosné. Všechny kozy dobře prospívají v čistém prostředí, aby veškerý čas trávily na pastvinách ve volné přírodě, která je zde naprosto jedinečná. Veškeré krmení si vyrábí sami a pochází z místních horských luk. Odměnou za toto úsilí je kozí mléko té nejvyšší kvality pro všechny jejich výrobky – od čerstvých, až po dlouho zrající tvrdé sýry. Všechny výrobky se vyznačují jedinečnou chutí a jemností.

Eko farma Zelené údolí Heřmanov

Rodinná zemědělská farma, která hospodaří v eko režimu, byla založena v roce 2001 a nachází se na okraji obce Heřmanov na Vysočině. Specializuje se na chov masného plemene ovce Suffolk, farmový chov daňka skvrnitého, jelena evropského, na chov drůbeže a na chov ryb v pěti rybnících.

Ondřej Hampl

Podobné příspěvky

Libeřské lahůdky slaví 30 let

Afri

Prosincové tržby u gastropodniků spadly o 55 procent

Afri

Obědová menu zdražila v uplynulé době o 50 %

Afri