Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kulinářské speciality Restaurace

Oblíbená síť restaurací Kolkovna se rozšířila z centra Prahy

Kolkovna zahrádka

Kolkovna Stodůlky aneb vynikající česká gastronomie už i na kraji metropole

Na západě Prahy, u stanice metra Stodůlky, sídlí v administrativním centru City West nová Kolkovna Stodůlky. Svým zákazníkům slibuje skvělé pivo, vynikající jídlo, jedinečnou atmosféru. Opravdu nabízí vysoký standard služeb, na který jsme u Kolkoven zvyklí? Rozhodli jsme se to pro vás zjistit! Jak Pražský zpravodaj hodnotí úroveň nejnovější pražské Kolkovny?

U konceptu Kolkovna Restaurants, které se nacházejí v Praze, Brně, Bratislavě, na Karlštejně a v největším kazašském městě Almaty, jsme zvyklý na pěkný kontrast útulného interiéru z období první republiky ve spojení s prvky moderní evropské restaurace. Kolkovna Stodůlky má navíc jedno unikum – koncept otevřené kuchyně, díky kterému můžete pozorovat „kolkovňácké“ kuchaře v akci.

Kolkovna Stodůlky a její koncept otevřené kuchyně, díky kterému můžete pozorovat „kolkovňácké“ kuchaře v akci.
Kolkovna Stodůlky a její koncept otevřené kuchyně, díky kterému můžete pozorovat „kolkovňácké“ kuchaře v akci.

Příjemná zahrádka na úvod

Při příchodu do Kolkovny Stodůlky nás ihned zaujala velká zahrádka s více jak 100 místy, poskytující klidné posezení před restaurací. Vnitřek nabízí kromě klasického posezení i stoly na vyvýšeném pódiu a v horním patře. Klimatizované prostory jsou rozdělené na kuřáckou a nekuřáckou část.

Celé restauraci hrdě vévodí typický výčep s měděnou kopulí.

Rychlý servis, výborné pivo, mistři v čepování

Hned po usazení nám sympatická servírka přinesla jídelní lístky. Volba pití samozřejmě padla na Pilsner Urquell, na kterém si Kolkovna zakládá stejně jako na mistrózních výčepních. O těch se traduje, že ještě jako jedni z mála umějí čepovat pivo s tak hustou krémovou pěnou, jako to uměli naši předci. Plzeň, kterou jsme dostali na stůl, byla znamenitá a s chutí jsme si objednali další.

Celé restauraci hrdě vévodí typický výčep s měděnou kopulí.
Celé restauraci hrdě vévodí typický výčep s měděnou kopulí.

Jídlo z čerstvých a kvalitních surovin

Jídelní lístek nabízí klasickou českou kuchyni v moderním pojetí doplněnou o saláty, vybrané speciality světové kuchyně a uzeniny vlastní výroby. My si objednali Pečené husí stehýnko s červeným zelím a bramborovými drbáky, Biftek na grilu s pepřovou omáčkou a kapkou koňaku, Lososa zauzeného studeným kouřem a jako předkrm Carpaccio ze svíčkové marinované v čerstvých bylinkách s mořskou solí.

Husí stehno a Pilsner Urquell
Husí stehno a Pilsner Urquell

I když byla restaurace vcelku zaplněna, hlavní jídla byla na stole do 15 minut. Jídlo mělo skvělou výraznou chuť, maso bylo šťavnaté, porce velké. Bylo znát, že v Kolkovně Stodůlky vaří z čerstvých a kvalitních surovin. Kolega, který si dal zmiňované husí stehno, dokonce rázně dodal: „O tomto jídlu budu mluvit ještě dlouho!“ Zda bylo vše v pořádku, se ujišťovala i servírka.

Carpaccio ze svíčkové
Carpaccio ze svíčkové

Doporučujeme všemi deseti!

Kolkovna Stodůlka poskytuje atmosféru poctivé české restaurace se vším, co k ní patří. I když jsme se snažili hledět kritickým okem, nemůžeme říct k této restauraci jedinou výtku.

Odpověď na naši úvodní otázku je tedy jasná. To, co Kolkovna Stodůlky svým zákazníkům slibuje, se jim skutečně dostává. Více informací naleznete na www.kolkovna.cz

Biftek na grilu
Biftek na grilu

Podobné příspěvky

Lahodný a zdravý krém z pečených paprik  

Afri

Pozvánka na netradiční kulinářskou akci, která se koná 3. září v parku Ladronka

Afri

1. října si celý svět připomíná Mezinárodní den kávy

Afri