Kolkovna Stodůlky aneb vynikající česká gastronomie už i na kraji metropole
Na západě Prahy, u stanice metra Stodůlky, sídlí v administrativním centru City West nová Kolkovna Stodůlky. Svým zákazníkům slibuje skvělé pivo, vynikající jídlo, jedinečnou atmosféru. Opravdu nabízí vysoký standard služeb, na který jsme u Kolkoven zvyklí? Rozhodli jsme se to pro vás zjistit! Jak Pražský zpravodaj hodnotí úroveň nejnovější pražské Kolkovny?
U konceptu Kolkovna Restaurants, které se nacházejí v Praze, Brně, Bratislavě, na Karlštejně a v největším kazašském městě Almaty, jsme zvyklý na pěkný kontrast útulného interiéru z období první republiky ve spojení s prvky moderní evropské restaurace. Kolkovna Stodůlky má navíc jedno unikum – koncept otevřené kuchyně, díky kterému můžete pozorovat „kolkovňácké“ kuchaře v akci.


Příjemná zahrádka na úvod
Při příchodu do Kolkovny Stodůlky nás ihned zaujala velká zahrádka s více jak 100 místy, poskytující klidné posezení před restaurací. Vnitřek nabízí kromě klasického posezení i stoly na vyvýšeném pódiu a v horním patře. Klimatizované prostory jsou rozdělené na kuřáckou a nekuřáckou část.
Celé restauraci hrdě vévodí typický výčep s měděnou kopulí.
Rychlý servis, výborné pivo, mistři v čepování
Hned po usazení nám sympatická servírka přinesla jídelní lístky. Volba pití samozřejmě padla na Pilsner Urquell, na kterém si Kolkovna zakládá stejně jako na mistrózních výčepních. O těch se traduje, že ještě jako jedni z mála umějí čepovat pivo s tak hustou krémovou pěnou, jako to uměli naši předci. Plzeň, kterou jsme dostali na stůl, byla znamenitá a s chutí jsme si objednali další.


Jídlo z čerstvých a kvalitních surovin
Jídelní lístek nabízí klasickou českou kuchyni v moderním pojetí doplněnou o saláty, vybrané speciality světové kuchyně a uzeniny vlastní výroby. My si objednali Pečené husí stehýnko s červeným zelím a bramborovými drbáky, Biftek na grilu s pepřovou omáčkou a kapkou koňaku, Lososa zauzeného studeným kouřem a jako předkrm Carpaccio ze svíčkové marinované v čerstvých bylinkách s mořskou solí.


I když byla restaurace vcelku zaplněna, hlavní jídla byla na stole do 15 minut. Jídlo mělo skvělou výraznou chuť, maso bylo šťavnaté, porce velké. Bylo znát, že v Kolkovně Stodůlky vaří z čerstvých a kvalitních surovin. Kolega, který si dal zmiňované husí stehno, dokonce rázně dodal: „O tomto jídlu budu mluvit ještě dlouho!“ Zda bylo vše v pořádku, se ujišťovala i servírka.


Doporučujeme všemi deseti!
Kolkovna Stodůlka poskytuje atmosféru poctivé české restaurace se vším, co k ní patří. I když jsme se snažili hledět kritickým okem, nemůžeme říct k této restauraci jedinou výtku.
Odpověď na naši úvodní otázku je tedy jasná. To, co Kolkovna Stodůlky svým zákazníkům slibuje, se jim skutečně dostává. Více informací naleznete na www.kolkovna.cz

