Pražská restaurace a vinařství Salabka přichází s konceptem comfort food pro širokou veřejnost. Reaguje tak na restrikce spojené s probíhající pandemií. Kvůli vládním omezením, která s sebou přinesla situace s šířícím se virem Covid-19, zahajuje přední pražská restaurace Salabka zcela nový koncept. „Už před časem jsme chtěli vybudovat e-shop, kde bychom nabízeli jak naše vlastní vína, tak pokrmy. A teď nastala správná doba,” říká Petr Kunc, šéfkuchař restaurace Salabka, zapsané v prestižním průvodci Michelin Guide.
V trojské kuchyni se tak nově připravují pokrmy ve stylu comfort food. V této nabídce najdete například dýňový krém s praženými semínky, hovězí consommé z morkových kostí, kuřecí paštiku s portským vínem či trhanou kachnu s divokým kořením a sladkokyselou zeleninou jako předkrmy. Z nabídky hlavních jídel jsou k výběru hovězí líčka, vepřová klobáska salsiccia a cassoulet z bílé fazole a čočky beluga, kuřecí ballotine s žemlovými válečky a omáčkou na paprice či houbové ragout se špeclemi a farmářským sýrem. V rámci dezertů máte šanci ochutnat tonka panna cottu s pečenými švestkami s rumem, badyánem, skořicí a citronem, či čokoládovou pěna s lesním ovocem a mandlovou drobenkou i působivé čokoládové pralinky taktéž vyráběné přímo na Salabce.
„Rozhodně neopouštíme náš hlavní koncept, naopak chceme našim hostům a fanouškům nabídnout opět něco navíc. Proto přicházíme s novým brandem Home menu by Salabka, díky němuž doručíme domů kvalitní a chuťově precizní jídlo. Zájemci si jej mohou užít hned po doručení, ale není problém nechat si jej na později,” vysvětluje šéfkuchař svůj nový koncept, kdy zájemcům domů přivezou připravené pokrmy sterilizované ve sklenicích, které jednoduše před konzumací ponoříte do vodní lázně, případně vložíte do mikrovlnky. Trvanlivost takto připravených jídel je minimálně 14 dní.
V nabídce pro závoz nebudou chybět ani vína sklízená a vyráběná přímo ve vinařství Salabka nebo jejich vlastní kváskový chléb a další druhy pečiva, včetně bezlepkové varianty.
Kompletní menu, které zájemcům doručí v elegantním a stylovém balení naleznete na www.salabka.cz
Předkrmy
dýňový krém, mix pražených semínek (dýňová, slunečnicová, lněná)
hovězí consommé z morkových kostí, maso, kořenová zelenina, nudle
kuřecí paštika s portským vínem, tymián, kampotský pepř
trhaná kachna, divoké koření, sladkokyselá nakládaná zelenina
Hlavní chody
hovězí líčka, bramborové pyré, pastiňák, mrkev, celer, vinná omáčka
vepřová klobáska salsiccia, cassoulet z bílé fazole a čočky beluga, rajčatová omáčka, bazalka
kuřecí ballotine, žemlové válečky, omáčka na paprice
houbové ragout, estragon, špecle, farmářský sýr
Dezerty
tonka panna cotta, pečené švestky (rum, badyán, skořice, citron)
čokoládová pěna, lesní ovoce, mandlová drobenka
čokoládové pralinky
Pečivo
kváskový bochník s kmínem 70
bezlepková tapioková bulka, kurkuma, tvaroh, balkánský sýr
cereální houska, špaldová a grahamová mouka, mořská sůl
Pro objednávku navštivte náš e-shop nebo volejte +420 778 019 002 popřípadě pište: restaurant@salabka.cz