Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Gastronomie Recepty

Saláty ze sezonní zeleniny a ovoce

salat

ZeleninaSaláty ze sezonní zeleniny a ovoce, doplněné oříšky, semínky a vůbec dalšími zdravými potravinami, jsou ideální lehkou alternativou teplých obědů. Navíc si je můžete připravit i do krabičky, takže si je můžete vzít s sebou jak do práce, tak i na výlet.salatJihoamerický kuřecí salát s quinoou a fazolemi/Délka přípravy cca 30 minut

2 šálky vařené quinoy (1 šálek sušené quinoy a 2 šálky vody)
2 šálky trhaného kuřecího masa
1 šálek propláchnutých černých fazolí
2 šálky rukoly
2-3 červené cibule, nakrájené na plátky
1/4 šálku čerstvého nasekaného koriandru
1 nakrájené avokádo
1 šálek cherry rajčat nakrájených na čtvrtiny
1/2 šálku nasekaných pekanových ořechů
1/2 šálku nadrcených tortilla chips

Uvařte quinou podle návodu (1 šálek opláchnuté quinoa a 2 šálky vody). Ve velké misce pak smíchejte kuře, quinou, černé fazole, rukolu, cibuli, koriandr, avokádo a rajčata. Salát jemně promíchejte. Ozdobte nasekanými pekanovými ořechy a tortilla chipsy.

Pro možnost celosezónní konzumace ovoce i zeleniny je možné využít sušičku potravin. S výběrem vám může pomoci například tento test sušiček.

Dresink na salát

1/4 šálku BBQ omáčky
1/4 šálku extra panenského olivového oleje
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 lžíce medu
2 lžičky dijonské hořčice

Allnature Himalájská sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti. Tento výborný dresink nejlépe připravíte v mixéru. Vložte všechny ingredience do mixéru. Můžete také přidat všechny přísady do šejkru, těsně uzavřít víko a protřepávat, dokud se vše dobře nesmíchá.

Před podáváním nechte vychladit.

Připravila Pavla Maříková

Zdroj: Teta drogerie a lékárny ČR s.r.o.,

Podobné příspěvky

Stát hotelům přispěje na prázdné pokoje

Redakce

Náměstí Na Kampě se opět proměnilo v pulzující francouzskou čtvrť

Redakce

Baronka přichází s malinovou novinkou

Redakce