2 šálky vařené quinoy (1 šálek sušené quinoy a 2 šálky vody)
2 šálky trhaného kuřecího masa
1 šálek propláchnutých černých fazolí
2 šálky rukoly
2-3 červené cibule, nakrájené na plátky
1/4 šálku čerstvého nasekaného koriandru
1 nakrájené avokádo
1 šálek cherry rajčat nakrájených na čtvrtiny
1/2 šálku nasekaných pekanových ořechů
1/2 šálku nadrcených tortilla chips
Uvařte quinou podle návodu (1 šálek opláchnuté quinoa a 2 šálky vody). Ve velké misce pak smíchejte kuře, quinou, černé fazole, rukolu, cibuli, koriandr, avokádo a rajčata. Salát jemně promíchejte. Ozdobte nasekanými pekanovými ořechy a tortilla chipsy.
Pro možnost celosezónní konzumace ovoce i zeleniny je možné využít sušičku potravin. S výběrem vám může pomoci například tento test sušiček.
Dresink na salát
1/4 šálku BBQ omáčky
1/4 šálku extra panenského olivového oleje
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 lžíce medu
2 lžičky dijonské hořčice
Allnature Himalájská sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti. Tento výborný dresink nejlépe připravíte v mixéru. Vložte všechny ingredience do mixéru. Můžete také přidat všechny přísady do šejkru, těsně uzavřít víko a protřepávat, dokud se vše dobře nesmíchá.
Před podáváním nechte vychladit.
Připravila Pavla Maříková
Zdroj: Teta drogerie a lékárny ČR s.r.o.,