Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Gastronomie

Šéfem za pár minut přináší neotřelý pohled na vaření

Pohlreich

Oblíbený pořad televize Prima Šéfem za pár minut přináší neotřelý pohled na vaření. Když své síly spojí Zdeněk Pohlreich s Danielem Combim, výsledkem může být jediné: oslnivá kuchyně v každé rodině. Diváci mohou sledovat skvělé tipy na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně mají doma, už 28. listopadu v 10.15 na Primě.

Šéfem za pár minut přináší neotřelý pohled na vaření

Druhým pánem na holení, pardon na sporák, bude vepřová kotleta. A aby to nebyla nuda, bude s kostí a s fazolkami. Jak Šéf podotkne, vypadá to celé skvěle, ale jen si to myslí. A myslet podle něj znamená nic nevědět, takže vysvětlí princip ochutnávání. Kromě toho právě u tohoto receptu se naučíme blanšírovat fazolky tak, aby neztratily barvu. Jde o techniku, která sluší i další zelenině, takže je dobré být ve střehu.

Svižně, chutně, zdravě a s nápadem

Šéfem za pár minut: Bombolone chocolato, slaný koláč nebo zdravé smoothie? Co si připravíte vy pod taktovkou Šéfa? Sledujte pátý díl vaření se Zdeňkem Pohlreichem.

Oblíbený pořad televize Prima Šéfem za pár minut přináší neotřelý pohled na vaření. Když své síly spojí Zdeněk Pohlreich s Danielem Combim, výsledkem může být jediné: oslnivá kuchyně v každé rodině. Diváci mohou sledovat skvělé tipy na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně mají doma, už 28. listopadu v 10.15 na Primě.

Začneme zlehka. Šéf nám vysvětlí, co rád snídá a co ho nabíjí na celý den, aby lítal jako vrtule. Takže si připravíme smoothie podle Zdeňka. Přidáte se, nebo zůstanete u klasiky?

pecene-s-fazolkouDruhým pánem na holení, pardon na sporák, bude vepřová kotleta. A aby to nebyla nuda, bude s kostí a s fazolkami. Jak Šéf podotkne, vypadá to celé skvěle, ale jen si to myslí. A myslet podle něj znamená nic nevědět, takže vysvětlí princip ochutnávání. Kromě toho právě u tohoto receptu se naučíme blanšírovat fazolky tak, aby neztratily barvu. Jde o techniku, která sluší i další zelenině, takže je dobré být ve střehu.

Daniele Combi tentokrát sáhne po tradičním receptu a připraví Bombolone chocolato. Tedy českou koblihu plněnou italským krémem z nugátu. Nebo že by česká kobliha byla jen příbuznou této delikatesy? To se pozná, až ochutnáte. A že se Šéf bude olizovat až za ušima!

Vepřová kotleta s fazolkami

vepřová kotleta s kostí
sůl, pepř
sójová omáčka, chilli mleté
rostlinný olej
česnek,tymián, med

zelené fazolky, slanina, máslo,  česnek

limeta, máslo

Odřízněte hřbetní část kosti u kotlet a sádlo nařežte nožem na mřížku. Z obou stran maso opepřete a osolte. Pak ho potřete trochou sójové omáčky a posypte mletým chilli. Kotlety zprudka opečte ze všech stran na pánvi s rozpáleným olejem. Přihoďte k masu dva stroužky česneku a snítku čerstvého tymiánu. Opečené kotlety přendejte do čisté pánve, přelijte je výpekem a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C. Chvíli před dopečením potřete maso marinádou z lžíce medu, sójové omáčky a špetky chilli.

Zeleným fazolkám odřízněte špičky a konce a vložte je na chvíli do vroucí osolené vody. Ihned po vyndání z horké vody je vložte do misky se studenou vodou a ledem. Rychle zeleninu zchlaďte a vyndejte.

Slaninu nakrájejte na kousky a opečte jí na pánvi. Přidejte nakrájené dva stroužky česneku a jakmile se rozvoní, přidejte lžíci másla. Fazolky nasekejte na větší kousky, okořeňte solí a pepřem a nechte prohřát se slaninou. Na závěr přílohu podlijte trochou vody, abyste z pánve získali chuť výpeku ze slaniny.

Daniele Combi tentokrát sáhne po tradičním receptu a připraví Bombolone chocolato. Tedy českou koblihu plněnou italským krémem z nugátu. Nebo že by česká kobliha byla jen příbuznou této delikatesy? To se pozná, až ochutnáte. A že se Šéf bude olizovat až za ušima!

Po pravidelném kávovém okénku se Zdeněk vrhne na přípravu univerzálního koláče. Tentokrát půjde o slanou verzi, která vás pobaví, a k večeři se tento recept bude hodit vždy a za všech okolností. Vyzkoušejte a natrénujte slaný koláč hned ve dvou variantách. Jednou pórkový, jindy rajčatový. Rozhodně se budou hodit obě varianty.

Ve všech dílech si diváci snadno ověří, že při domácím vaření nemusí jít o dřinu, ale že to může být opravdu radost. Navíc umění, které bude chváleno celou rodinou. A v neposlední řadě i peněženkou. Protože když se na přípravu jídel a fungování kuchyně podívají jako šéf, zbytky na vyhození zkrátka nebudou. Navíc – jídlo okořeněné spoustou humoru chutná nejlíp.

Připravte si s námi dobroty, které si mlsné jazýčky vaší rodiny zamilují.

Klára Kotábová

Marketingový a PR konzultant

Podobné příspěvky

Letní uvolnění pomohlo jen částečně, restrikce jsou těžký zásah

Afri

Tichý svět se přidává k vlně dobra a solidarity a připravil akci “Oslaďme jim život”

Afri

Nejlepším výrobcem šumivých vín je letos Émilien Boutillat

Afri