Menší česká rodinná firma s názvem Imaginární zmrzlina se již dva roky věnuje výrobě kvalitní veganské zmrzliny z kešu ořechů a kokosového mléka. Zmrzlina se doposud vyráběla v pronajaté kuchyni a k dostání byla pouze přes e-shop nebo ve vybraných podnicích. Tým Imaginární zmrzliny se ale nyní chce výrobě své veganské zmrzliny začít věnovat na plno a prodávat ji zákazníkům přímo do ruky v kornoutu. K tomu by brzy měla posloužit první česká veganská zmrzlinárna v pražském Karlíně, jejíž vznik lze nyní podpořit na Hithitu.
V pražském Karlíně vznikne první čistě veganská zmrzlinárna
Nyní imaginární, brzy skutečná zmrzlinárna: podpořit lze na Hithitu
První čistě veganská zmrzlinárna v České republice vznikne v pražském Karlíně u Negrelliho viaduktu, kde Lalika s Pavlem našli skvělý prostor, který je pro pobočku Imaginární zmrzliny jako stvořený. K tomu, aby zmrzlinárnu během jara skutečně otevřeli, jim nyní schází potřebné finance. Ty se aktuálně snaží vybrat skrz kampaň na crowdfundingovém portálu Hithit. „Vybrané finance nám pokryjí základní náklady spojené s otevřením zmrzlinárny. Použijeme je na rekonstrukci prostor, nákup většího stroje na výrobu zmrzliny, mrazáky a další vybavení,“ popisuje Lalika, jedna z dvojice zakladatelů Imaginární zmrzliny.
Kromě otevření zmrzlinárny chce dvojice mladých podnikatelů pracovat na tom, aby byla Imaginární zmrzlina dostupnější nejen v Praze, ale také po celé České republice. V brzké době plánuje spustit rozvoz zmrzliny přes e-shop i mimo Prahu. Zmrzlina se ve zmrzlinárně bude prodávat jak do kornoutu, tak do 100% rozložitelných kelímků. Takto zabalenou si ji zákazníci budou moci zakoupit přímo v podniku nebo si ji nechat dovést až k sobě domů.
Zuzana Kantorová