Grilované kuřecí špízy s jablky v teriyaki marinádě
Maso a ovoce dohromady? Za nás jednoznačně ano. Příjemný kontrast slané a sladké chuti zvýrazní KIKKOMAN teriyaki marináda, která je postavená na stejném základu, obsahuje slanou sójovou omáčku i cukr, který při grilování krásně zkaramelizuje.
SUROVINY (4 PORCE)
• velká jablka
• kuřecí prsa
• marináda Kikkoman Teriyaki 100 ml
• med 2 lžíce
• jablečná šťáva 4 lžíce
• řepkový olej 4 lžíce
POSTUP
- Umyjte a oloupejte jablka, poté je rozpulte a vykrojte. Osušte kuřecí prsa, pak je nakrájejte společně s jablky na podobné velké kousky. Kuře a jablka střídavě napichujte na špízy.
- Zbývající přísady spolu promíchejte jako marinádu a špízy marinujte asi 2 hodiny.
- Poté špízy grilujte po dobu 5 minut z každé strany.
- Podávejte se salátem a pečivem.
PRIMA TIP: Pokud chcete, můžete na špízy použít i cibuli, nejlépe červenou, která dodá další chuť a strukturu.
O marinádě teriyaki