Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
bezpečnost Gastronomie Hotely a restaurace Restaurace

Výzva rozvážkovým službám a poskytovatelům stravenek!

Kolkovna restaurace

Jen s vypětím všech sil přežila většina restaurací drsné jarní období. Byli jsme svědky obrovské kreativity a inovací při vymýšlení způsobů, jak ochránit zákazníky a zároveň zajistit alespoň základní provoz. Výdejová okénka se stala symbolem jara. I přesto tržby dosáhly pouze zlomku oproti standardnímu stavu.

Zachraňme restaurace, je nejvyšší čas! Kdo patří mezi největší oběti současné situace? Restaurace!

jidloZavření restaurací výrazně pomohlo rozvážkovým společnostem, které mnohonásobně zvýšily počet svých zákazníků i doručených jídel.

Dnes nastal čas záchrany. Pokud se do toho nezapojíme všichni, ztráty budou nenahraditelné. Nejen pro provozovatele restaurací a jejich zaměstnance. Během chvíle to zásadním způsobem pocítí i rozvážkové a stravenkové firmy.

A proto právě jim patří naše výzva:

–       Firmy zajišťující rozvážku jídel: dejte restauracím alespoň do konce zákazu jejich provozu výrazně lepší podmínky a zvyšte tak šanci restaurací na přežití.
–       Stravenkové firmy: snižte alespoň do konce června 2021 poplatky, účtované za stravenky gastronomickým zařízením, a zvyšte tak šanci na jejich přežití.

Bez společné akce nemají restaurace šanci na přežití. Už dnes je třetina z nich zavřená a tato čísla dramaticky rostou. Už dnes o práci v gastronomii přišly tisíce lidí a každý den přibývají další.

Není čas na dlouhé rozhodování. Každý den přináší další a další ztráty těm, bez kterých nebude existovat ani váš byznys.

Jen vzájemná spolupráce a sounáležitost mezi jednotlivými subjekty může pomoci překonat tuto extrémně obtížnou dobu s co nejmenšími ekonomickými dopady.

Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR a viceprezident Hospodářské komory ČR.

Václav Stárek, prezident Asociace hotelů a restaurací ČR a viceprezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR pro cestovní ruch.

Luboš Kastner, garant projektu Moje restaurace Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Podobné příspěvky

V pražském Karlíně vznikne první čistě veganská zmrzlinárna

Redakce

Staročeský mandlový knedlíček  

Redakce

Výběr nejlepších receptů z Prima FRESH

Redakce