Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Film Kultura

52. ročník MFF Karlovy Vary již za dveřmi

Bartoška

HOSTEM MFF KARLOVY VARY BUDE AMERICKÝ HEREC, DRŽITEL DVOU OSCAROVÝCH NOMINACÍ, JEREMY RENNERR
Herec a hudebník Jeremy Renner, hlavní představitel šesti Oscary oceněného filmu Smrt čeká všude, hvězda akční série Avengers, filmu Captain America a dvou pokračování Mission Impossible, osobně převezme na 52. MFF Karlovy Vary Cenu prezidenta MFF KV a představí svůj nejnovější snímek

Jsem rád, že řadu oceňovaných hostů letošního ročníku karlovarského festivalu rozšíří právě Jeremy Renner, který patří k hercům s velmi rozmanitou filmografií, v níž nechybí tituly vstřícně přijímané publikem i kritikou. Důkazem toho je snímek Wind River, který na nedávném festivalu v Cannes získal v soutěži Un Certain Regard Cenu za režii, a který Jeremy Renner v Karlových Varech osobně uvede,” říká prezident MFF KV Jiří Bartoška.

KARLOVARSKÝ FESTIVAL OCENÍ HEREČKU UMU THURMANOVOU

Hostem letošního ročníku MFF Karlovy Vary bude herečka a producentka Uma Thurmanová, držitelka Zlatého globu za film Duševní slepota, oscarové nominace za film Pulp Fiction: Historky z podsvětí a více než dvacítky prestižních ocenění z filmových přehlídek a festivalů. V rámci slavnostního zahájení převezme Cenu prezidenta MFF KV.

KARLOVARSKÝ FESTIVAL ZAHÁJÍ SNÍMEK PĚKNĚ BLBĚ

Zahajovacím filmem letošního ročníku MFF KV bude netradiční romantická komedie Pěkně blbě (The Big Sick) režiséra Michaela Showaltera. Film bude následně uveden do české distribuce v rámci distribučního labelu KVIFF Distribution, který je společným projektem MFF Karlovy Vary, společnosti Aerofilms a České televize, jehož cílem je představovat domácímu publiku originální filmové počiny. Zahajovací film bude uveden nejen ve Velkém sále hotelu Thermal, ale ve stejném čase také na dvou dalších projekcích pro veřejnost.

V rámci slavnostního zakončení 52. MFF KV bude uvedena mysteriózní sci-fi režiséra Denise Villeneuva Příchozí (Arrival), v němž hlavní roli vytvořil Jeremy Renner, letošní host a laureát Ceny prezidenta MFF Karlovy Vary.

.

Podobné příspěvky

Nová pohádka Čertoviny dotočena

Jaroslav Hauer

Nejvíce nominací na Českého lva mají filmy Krajina ve stínu, Havel a Šarlatán

Redakce

Nádherná Sára Sandeva rozzářila Karlovy Vary

Jaroslav Hauer