Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Divadlo Kultura

Adéla Svobodová dobývá svět iluzí a kouzel

Asi všichni jsme si jako malí hráli na čaroděje, dnešní mladá generace tím spíš, když shlédla filmy s Harry Potterem. Jen málokdo se ale s kouzlením a iluzemi dostane tak daleko, že ho užasle sledují davy lidí. Adéla Svobodová byla v roce 2019 v soutěžiČesko-Slovensko má talent, letos své umění předváděla divákům čínského celostátního programu TV CCTV. Dosavadní vrchol kariéry ji však čeká ve druhé polovině roku v rámci série show v legendárním hollywoodském Magic Castle v Los Angeles.

V odborných kruzích se o mladé Češce hovoří jako Davidu Copperfieldovi v ženském podání. Ona to však s úsměvem odmítá. Tak daleko ještě rozhodně nejsem.” Ale kdo ví, co bude za pár let. Mimochodem, jestli je vám tato dívka povědomá, tak naprostým právem. Letos pravidelně vystupovala ve Švandově divadle a v roce 2011 totiž byla ve finále České Miss. Takže nejen šikovná, ale také krásná. Vražedná kombinace!

Adéla si přitom za svým snem stát kouzelníci šla už od dětství a velmi brzy začala se svým “magickým” vystoupením cestovat po celém světě. “Magii se profesionálně věnuji od deseti let. Nejprve jsem jezdila po festival v České republice, později se přidalo Slovensko, Řecko, Tunisko a další země.” V roce 2018 dokonce v Číně na Mezinárodním kouzelnickém festivalu v Pegingu získala třetí místo za jevištní magii. Je to obrovský úspěch i proto, že se této akce účastnila celá řada národních šampionů a také kouzelníci, kteří byli o rok dříve na světovém šampionátu v Jižní Koreji.

Na kontě však má i celou řadu dalších prestižních ocenění. Byla například třetí na mistrovství České republiky v moderní magii v roce 2014 i na Grand Prix ve všeobecné magii o rok později, získala i zvláštní cenu francouzského kouzelníka Jordana Gomeze. Uvidíme, jak daleko to nakonec dotáhne. Našlápnuto má rozhodně skvěle a kdo ví, třeba jednou nebude ona srovnávána s Copperfieldem, ale legendární mág s mladou Češkou. Zatím je jisté jedno – pánové, na tuhle holku pozor! Kdo ví, když se jí nebudete líbit, třeba vás změní v ošklivého žabáka…

Podobné příspěvky

Metalovou nálož 7 proti Thébám vidělo v RockOpeře Praha již 5 000 diváků.

Šebík

Xindl X představuje videoklip k nové skladbě SebeLovesong

Redakce

Rozhovor s uskupením The Macula – českými průkopníky videomappingu

Redakce