Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba Kultura

Alvaro Soler přivezl do Prahy předčasnou letní atmosféru

Alvaro Soler patří mezi nejznámější španělské umělce. V poslední době se dostal svými hity tak vysoko, že dokáže konkurovat i zpěvákům jako je Enrique Iglesias, ke kterému je často přiřazován. V pražském Forum Karlín vystoupil Alvaro v sobotu 18.2.2017, roli předskokanky si vyzkoušela před vyprodaným sálem zpěvačka Alaska.

O tento koncert měli čeští fanoušci velký zájem. Alvaro Soler měl původně vystoupit v klubu Roxy, jenže lístky byly závratnou rychlostí rozprodané a tak se pořadatelé rozhodli koncert přesunout do většího (a nyní velmi oblíbeného) Fora Karlín. I tak však veškeré portály nabízející vstupenky hlásily po krátké době jediné – VYPRODÁNO! Zaplněný sál překvapil i samotného zpěváka, který se fanouškům přiznal, že by ho zajímalo, čím to, že se koncert právě v České republice vyprodal nejrychleji.

Alvaro-Soler-foto-Barbora-Bittnerova

Zpěvačka Alaska se na pódiu snažila seč mohla, avšak diváci její snahu moc neocenili, čekali na svého idola. I tak musíme uznat, že se jednalo o kvalitní předskokanku, i když je tato funkce často nevděčná. Když se na stagy objevil sám Alvaro a začal hned s hitem Animal, ke kterému nedávno vyšel klip, dav začal šílet a co víc, vlnit se do španělských rytmů. Těla rozvlnili mladší, ale i starší fanoušci. Nadšení neustálo ani při dalších písních. Soler nemá tak bohatý repertoár jako některé jiné světové hvězdy, na druhou stranu se každý dočkal své oblíbené písně, jelikož se jednalo o singly z alba Eterno Agosto. Libre, Esta Noche nebo například Lucía, to všechno a spousta dalších hitů (i méně známých písní) zněli karlínským sálem.

Španěl se netajil tím, že je dojat z reakcí fanoušků a slíbil, že se velmi brzo do České republiky vrátí. Celou dobu fanoušky těšil svým úsměvem a ač není v tomto období venku ještě bůh ví jaké teplo, Alvarovi se podařilo diváky, svými písněmi a energií z něho sálající, zahřát. Od začátku až do konce všichni tancovali, radovali se a užívali si sobotní večer. Tuto radost sdíleli i zadní řady, což bývá na většině koncertů spíše zvláštností.

Píseň El Mismo Sol zazněla dokonce dvakrát, poprvé v pomalejší verzi, později, téměř u konce show zazněla tak, jak ji všichni znají. Největší ohlas však měla píseň Sofia, kterou před časem hrálo hned několik rádií a stala se největším hitem tohoto sympatického rodáka z Barcelony.

Alvaro-Soler-foto-Barbora-Bittnerova-2

Ač Soler neměl velkou světelnou show vyrážející dech, tanečnice na pódiu, několik kostýmů, do kterých by se převlékl několikrát za koncert, i tak měla jeho show víc, než některé “hollywoodské” koncerty. Skromnost, energie a radost – to vše sálalo ze stage a nakonec i z diváků odcházejících s nadšením. Doufejme tedy, že Alvaro Soler do Prahy zavítá co nejdříve.

Foto: Barbora Bittnerová (www.informuji.cz)

Podobné příspěvky

Užijte si online koncert Prago Union v rámci pořadu Party.Lajf

Redakce

Aukce mistrovských děl v Obecním domě již 23. května 2021

Redakce

Režisér Tomáš Magnusek vydává knihu o tom jak si zachránil život a točí další pokračování Bastardů

Jaroslav Hauer