Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura Literatura

BOOK IN PROGRESS 2

Book In Progress
KROMĚ PAPÍRU A TISKU ZDARMA SE LETOS SOUTĚŽÍ I O VYDÁNÍ KNIHY.  Vladimir 518, který je jedním z porotců, přednášel také na loňské konferenci v pražském CAMPu. Novinkou letošního ročníku Book in Progress je, že soutěžící o nejzajímavější knižní projekt mohou vyhrát nejen papír a tisk v hodnotě 300,000 Kč, ale také vydání knihy pod hlavičkou známého nakladatele.
Stávající partnery, papírny Mondi a tiskárnu Quatro Print, doplní Paseka, nejúspěšnější nakladatelství v rámci cen Magnesia Litera. Přihlásit je možné autorské knihy, komiksové příběhy, fotografické i dětské knížky na webu soutěže do 31. října 2020.

BIP konferencePosuzovat osobité knižní projekty bude tentokrát grafická designérka a umělecká ředitelka
Studia Najbrt Zuzana Lednická, rapper a výtvarník Vladimir 518, který stojí za nakladatelstvím BiggBoss, grafický designér a spoluautor publikace Praktická typografie

Filip Blažek, výtvarník a grafik Martin Mulač nebo třeba vítěz cen Czech Grand Design 2019 Jan Matoušek.

Společně vyberou deset finalistů, kteří dostanou příležitost prezentovat své knihy v rámci konference Book In Progress 2. Tři nejlepší projekty získají papír PERGRAPHICA® a absolutní vítěz také dohodnutý tisk v tiskárně QUATRO PRINT.

Nakladatelství Paseka také vybranému projektu poskytne své know-how s finálními úpravami knihy a zaštítí její vydání s možným využitím jejich distribuční sítě. “Celodenní konference je místem, kde se potkávají lidé, kteří milují knihy a svým umem, nápadem, či zkušenostmi chtějí knižní trh obohatit. Propojují se na ní všechny profese – přes autory, grafické designéry, ilustrátory, tiskaře, až po vydavatele a distributory,” říká
editorka a porotkyně minulého ročníku Kateřina Šlaufová. Na konferenci vystoupí se svými prezentacemi nejen někteří porotci, ale například i literární dokumentaristka a průkopnice self-publishingu v České republice Barbora Baronová.

Konference se uskuteční 23. listopadu 2020 v pražském CAMPu (Centrum architektury a městského plánování) s ohledem na veškerá bezpečnostní opatření, případně se částečně nebo plně přesune do digitálního prostředí. Do minulého ročníku se přihlásilo celkem 85 knižních projektů převážně z České republiky a Slovenska. První místo si vybojovala kniha Spiritistky ilustrátorky Juliany Chomové a scénáristky Kláry Vlasákové, druhou příčku obsadila ilustrovaná básnická sbírka Starý lev a mladá opice Veroniky Opatrné, třetí místo obsadil soutěžící z Japonska Taro Karibe s knihou Saori, kterého na konferenci zastoupil David Gaberle.

Barbora Půlpánová

Podobné příspěvky

Šestý ročník festivalu Open House Praha 2020

Redakce

Alexandrovci se vrací do ČR

Jaroslav Hauer

Aukce mistrovských děl, Obecní dům Praha, 23. května 2021

Redakce