Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba Hudba Kultura

Čestný slavík Kubišové, Absolutní slavík Bílé

Karel Gott si i tento rok odnesl titul Český slavík v kategorii zpěváků. V historii ankety popularity, která od roku 1962 do roku 1991 nesla název
Zlatý slavík, vyhrál už po dvaačtyřicáté.

V kategorii zpěvaček vyhrála podvacáté Lucie Bílá, která získala i titul Absolutní slavík. Mezi kapelami je podvanácté nejoblíbenější Kabát.
Aplausu vestoje se v Hudebním divadle Karlín dočkala Marta Kubišová, která na závěr své pěvecké kariéry obdržela čestného slavíka pro největší osobnost české populární hudby.

Za osmasedmdesátiletým Gottem se na druhém místě umístil Michal David, třetí skončil Tomáš Ortel z kontroverzní skupiny Ortel. “Myslel jsem, že si letos ocenění nezasloužím, natož pak Stříbrného slavíka.

Hned tři trofeje si odnesla skupina Mirai. Stala se Objevem roku a její skladba
Když nemůžeš tak přidej získala ocenění pro nejoblíbenější píseň posluchačů
Rádia Impuls a cenu za nejstreamovanější českou skladbu na internetu.

“V našem případě jsme to opravdu nečekali. Doufám, že fanoušky nezklameme a budeme skládat další písničky. Nemyslí si, že by tři ceny znamenaly nějaký zvrat, musíme na to navázat dalším hitem,” konstatoval Mirai Navrátil.

Na třetím místě mezi kapelami skočili Chinaski, kteří nedávno šokovali své příznivce oznámením radikálních změn v sestavě. Na předávání nedorazili stejně jako druhý Ortel, jehož členové už dopředu po loňských protestech některých účastníků vyhlašování avizovali, že nechtějí přispívat k negativní atmosféře předávání.

Titul Slavíci bez hranic pro nejoblíbenějšího slovenského interpreta si dnes večer odnesla skupina No Name. V této kategorii dosud nenašla přemožitele a zvítězila už podesáté.

Přítomní v sále i diváci u televize si mohli připomenout osobnosti české hudby, které za uplynulý rok zemřely. Promítání jejich fotografií doprovodila píseň z filmu Tenkrát na západě, kterou s českým textem Jednoho dne se vrátíš nezapomenutelně zpívala zesnulá Věra Špinarová.

V programu slavnostního vyhlášení moderovaném Ondřejem Sokolem vystoupili Lucie Bílá, Ewa Farna, Markéta Konvičková, Marta Kubišová, Olympic, Mirai, Marek Ztracený, Jakub Děkan a další. Více informací se nachází na www.ceskyslavikmattoni.cz.

Podobné příspěvky

Jan Toužimský: Baví mě energie celé Anny Kareniny i má role osudového milence.

Redakce

Richard Krajčo dohodu s Karlem Gottem dodržel

Jaroslav Hauer

Evu Holubovou dojalo první setkání s filmovou kamarádkou Konvalinkou

Jaroslav Hauer