Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura Umění

Čína na papíře a hedvábí – takový název nese online aukce

Cina - Horska krajina

Aukční dům Arcimboldo nabízí v aktuální podzimní aukci pozoruhodné artefakty z Tibetu, Číny a Mongolska. Aukční dům Arcimboldo nabízí až do neděle 1. listopadu milovníkům Orientu a sběratelům pestré portfolio uměleckých děl z období 18. až 20. století, jež spojuje právě papír a hedvábí jako základní matérie.

 

Cina„Nastavili jsme záměrně příznivé vyvolávací ceny, které umožní pořídit například hodnotný a originálním vánoční dárek širší veřejnosti, nejen úzkému segmentu sběratelů,” říká majitel aukční síně Arcimboldo a náš přední znalec asiatik Oldřich Hejtmánek a přidává další zajímavé postřehy: „Kromě tibetských a mongolských buddhistických maleb, čínských tušových kreseb, akvarelů a tisků nabízíme například kolekce vyhledávaných takzvaných kantonských exportních obrázků, tedy jakýchsi předchůdců pohlednic, obrázkových časopisů či dokonce komiksů. Ty byly určeny převážně pro prodej cizincům a málokoho dnes, při znalosti boomu bulvárních médií v posledních desetiletích, překvapí fakt, že největší zájem byl o kolekce zobrazující barvitě velmi rafinové způsoby mučení a poprav, které byly oporou čínského právního a soudního systému.”  Vyvolávací ceny začínají již na 1000 Kč a kromě estetické, umělecké a historické hodnoty jsou položky této aukce díky stálému sběratelskému zájmu o asiatika také dobrou investicí.

Cestovni pasAukce Čína na papíře a hedvábí probíhá pouze online do neděle 1. listopadu do 14 hodin na mezinárodní platformě Invaluable – www.invaluable.com/catalog/c03ak34q26. Katalog a více informací najdete na www.arcimboldo.cz/cs/aukce/cina-na-papire-a-hedvabi.

Aukční dům Arcimboldo dále připravuje v listopadu tradiční pozimní aukci asiatik a na zimu se chystá rozehřát sběratele a zájemce o výtvarné umění aukcí Erotika v umění.

Silvie Marková

 

Podobné příspěvky

“Inspirovala jsem se mladým popovým králem Michaelem Jacksonem,“ líčí Debbie

Redakce

Nový film Anděl od vedle

Jaroslav Hauer

Amerikánka, film věnovaný všem, kteří se dokázali postavit na vlastní nohy

Redakce