Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Divadlo

“Jsem krásná?”

jsem krasna

Tento týden se udála premiéra mediálně očekávané premiéry autorské bláznivé komedie Moniky Brabcové „Jsem krásná?“ v Kulturním domě Barikádníků, která vznikla pro kulturu ve velmi těžké covidové době a přesto se ji podařilo přivést v těchto dnech na světlo Boží. Do tohoto svatostánku převážně folkové a rockové kultury přišlo premiérově i na činohru se zpěvy tolik lidí, že se ve finále musely přidat ještě 2 řady židlí.

Na co zapomněli v rámci divadelní premiéry Jeníková a France s Kotišem?

Herci zkoušeli ještě přímo v ten den, protože díky nouzovému stavu odehráli jen dvě předpremiéry. Jak jsme se dozvěděli, tak záchranářským kruhem v rámci textu, pro oba herce byla ostřílená herečka Veronika Jeníková v hlavní roli Andělky, která bravurně zvládla nápovědu i pro premiérové interprety této hry Martina France v roli novináře a bravurního Bronislava Kotiše v roli producenta.

„Byť, jsme v rámci premiéry nějaký ten textový i herecký výpadek měli, se premiéra ve finále podařila“ potvrdil herec a producent Martin France.

A tak toto převážně zájezdové představení, které by se mělo představit postupně po celé ČR přišli podpořit i kolegové, jako je například herecká druhá Andělka této komedie Heidi Janků, zpěvačka a koučová učitelka zpěvu Linda Finková, herečka a bavička Uršula Kluková, divadelní herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová, muzikálová zpěvačka Magda Malá, houslový virtuos Michael Hejč, pop rocková zpěvačka Zuza Nová nebo třeba bývalá hlasatelka a současná moderátorka Marie Tomsová.

Při závěrečném bouřlivém potlesku přebrali nejenom všichni účinkující, ale i autorka komedie Monika Brabcová, režisérka Martha Olšrová, výtvarnice scény Alexandra Hejlová, klavírní doprovod v podání Jakuba Přibyla a zvukař Pavel Nový dárkové tašky společnosti Dermacol a také květiny od společnosti Růže z nebe, která je hlavním dodavatelem květin třeba pro legendární zpěvačku Hanu Zagorovou.

A poté se měli možnost pozvaní hosté přesunout do přilehlého Comfort hotelu, kde probíhala závěrečná afterparty až do ranních hodin.

Martin France

Podobné příspěvky

Prodaná nevěsta v Divadle pod Palmovkou

Redaktor J.Hampl

Tip z nabídky digitálního servisu vydavatelství Supraphon: Nejlepší léta oblíbených komiků v proslulých, neznámých i…

Šebík

Manželé Barbora Hrzánová a Radek Holub spolu na jevišti. Divadlo Kalich uvede slavnostní premiéru hry Kočka v oregánu

Jaroslav Hauer