Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura Reportáže Sport Události

Dnešní derby Sparta – Slavie se neobešlo bez násilností ze strany hooligans

Dnes se odehrálo již 281. derby mezi dvojicí pražských “S”  – Spartou a Slavií.  Několik stovek příznivců pražské Slavie dorazilo na Letnou, kam se několik hodin před začátkem zápasu vydali v průvodu od svého domovského stadionu v Edenu.

K výtržnostem ze strany slávistických hooligans, docházelo již několik hodin před dlouho očekávaným utkáním. Mezi nejvýraznější z nich patřilo odpalování dělbuchů a světlic na pražském Čechově mostě, kde bylo policií několik fanoušků zadrženo. Výtržnosti ze strany slávistických hooligans dále pokračovaly i v blízkosti letenského stadionu, a  počet zadržených celkově stoupl na 83 lidí. Zadržení výtržníci se rekrutovali převážně z nejtvrdšího jádra slávistických a sparťanských hooligans. Policisté se z důvodu obrovských výtržností, ke kterým došlo na nedávných fotbalových zápasech, obávali ostrého střetu mezi oběma tábory hooligans, jenž jsou proslulí tím, že fotbalové zápasy zneužívají k demolováním stadiónů, vzájemným potyčkám, či bojůvkám s policií.  Kapacita sparťanského stadionu byla proto z bezpečnostních důvodů mimořádně snížena na 19 000 míst a k případnému zásahu byl povolán rekordní počet 600 policistů z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké policie. K úvodnímu výkopu došlo přesně v 15 hodin odpoledne. Sparta díky gólům Lafaty, Hušbauera a Dočkala, nad svým rivalem jednoznačně vyhrála s výsledkem 3:0. Příznivci obou táborů se po páté odpoledne, za doprovodu několika stovek těžkooděnců rozešli a vše naznačovalo tomu, že již nedojde k dalším násilnostem. Zanedlouho poté se však v nedaleké Ovenecké ulici, dvě desítky fotbalových fanoušků z nejtvrdšího jádra sparťanských fotbalových ultras, pokusilo zaútočit na policisty, kteří byli nuceni k přiměřenému zásahu. Pražský zpravodaj Vám přináší exkluzivní fotografie z místa:

 

Text /foto:                                                                                                           Vít Hassan

Podobné příspěvky

Muzeum voskových figurín GRÉVIN znovu otevřeno

Jaroslav Hauer

Aleše Brichtu uchvátili Two Weeks In Nashville

Šebík

Atrium Flora vás opět uvítá ve všech svých obchodech  

Redakce