Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura Literatura

Eva Hrušková představitelka Popelky křtila knihu Popelka & spol – 50 let.

Oslavenkyně Eva Hrušková pokřtila s kolegy a přáteli včele s Hanou Maciuchovou unikátní knihu!

Jiří Štědroň, Růžena Merunková, Antonín Navrátil, Vadim Petrov, Hana Maciuchová a řada dalších osobností pokřtili 27. března, v den narozenin herečky Evy Hruškové představitelky Popelky – unikátní knihu Popelka & spol – 50 let.

U příležitosti půlstoletí od natočení klasické, černobílé televizní Popelky se v pražské kavárně Faux Pas sešli ti, kteří na pohádkovém příběhu pracovali, nebo jej mají minimálně rádi…

Kniha obsahuje celou řadu unikátních vzpomínek, rozhovorů, ale i fotografií z natáčení příběhu, který vznikl v roce 1969.

„Je to neuvěřitelné, jak to letí. A někdy nám připadá, jako by to bylo teprve před pár lety. Moc rádi na tu práci vzpomínáme a je krásné, že se ta pohádka líbí mladé i staré generaci i po padesáti letech,” řekli svorně dva hlavní představitelé Popelky Eva Hrušková a prince Mojmíra Jiří Štědroň, kteří si v rámci křtu spolu dokonce zazpívali ústřední song “prince a Popelky”

Všichni společně s Růženou Merunkovou, představitelkou jedné z nevlastních a zlých  Popelčiných sester i Antonína Navrátila, který hrál kočího a propůjčil hlas i holoubkovi, zavzpomínali i na ty své kolegy, kteří již nejsou mezi námi – Danu Medřickou, Ladislava Peška, Svatopluka Beneše, Ilju Prachaře i Jana Třísku.

Hosty slavnostního křtu byli také Marie Tomsová, Jan Přeučil, Vlastimil Harapes, Ondřej Kepka, Petr Batěk či poslední Werichova hospodyně Eva Tůmová i Eva Hladíková, jež na původním filmu Popelka pracovala v produkci.

Eva Hrušková kromě čokoládového střevíčku a záplavy květin dostala od nakladatele Paval Mészárose a jeho týmu nádherný, třípatrový, 12 kg vážící dort

s velkým marcipánovým střevíčkem na vrchu.

„Možná bych se do něj i po těch padesáti letech vešla, jak tak na to koukám,” zavtipkovala Eva Hrušková, která navíc letos se svým manželem, hercem Janem Přeučilem slaví 15 let od svatby.

V rámci výročí legendární pohádky vznikl i zábavný a zájezdový pořad Popelka na Cibulce, kde se povídá, vzpomíná i zpívá, a který brázdí republiku ve složení Eva Hrušková, Jiří Štědroň, někdy i Jan Přeučil a celou talk show nemoderuje nikdo jiný než Aleš Cibulka.

Kniha Popelka & spol lze zakoupit jak v nakladatelství AOS Publishing http://aos-knihy.cz/kniha/popelka-spol/ , tak i na pultech řady knihkupectví.

Podobné příspěvky

Nabarvené ptáče Václava Marhoula získalo další ocenění v zahraničí

Redakce

Již v dubnu bude mít premiéru komedie s názvem Prázdniny s Broučkem

Redakce

Jak zabránit klimatické katastrofě radí Bill Gates

Redakce