Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Festivaly

FESTIVAL BENÁTSKÁ! Nabídne nálož české hudby

Arakain (+ Hammer)

Už 28. ročník Benátské! orámuje hned několik kulatých výročí. A ne ledajakých: slavit se budou čtyři desetiletí kapely Team, šedesáté narozeniny jejího frontmana Paľa Habery, ale také šedesátiny legendárního Olympicu a čtyřicet let metalového Arakainu. A jak už je na Benátské! zvykem, připravené je i překvapení. Tentokrát půjde o naprosto jedinečné aranžmá.

Podívejte se na festival z nadhledu a potkejte hvězdy

„S Petrem Jandou i s kluky z Arakainu nás pojí mnohaleté přátelské vztahy a potkáváme se i při společném hraní na festivalech. Nápad na společný festivalový koncert téměř okamžitě nadchl i Jirku Urbana z Arakainu. Skutečně půjde o unikátní hudební událost, která se dlouho nebude opakovat,“ odkrývá spolumajitel a zároveň frontman skupiny Doctor P. P. Petr Pečený. 

Petr JandaBereme to trochu jako přípravu na naše narozeninové turné. Dost o tom přemýšlíme, máme obrovský repertoár a skladby vybíráme společně. Ale každej má trošku jiný oblíbený songy, tak to dá někdy práci sladit všechny názory,“ doplňuje ho lídr Olympicu Petr Janda.

Vybraní fanoušci navíc dostanou možnost se s kapelou Olympic a Paľem Haberou s celým Teamem setkat. O takzvaný „meet and greet“ budou moci fanoušci soutěžit na facebookovém profilu festivalu. „Bude to po několikaletém nuceném půstu doslova unikátní šance, protože například skupina Team v letošním roce vystoupí maximálně na třech koncertech, z nichž jeden bude na Benátské!,“ zdůrazňuje Mikez.

Benátská! s Impulsem proběhne 28. 7. – 31. 7. 2022 v Liberci v areálu Vesec

Tím ale samozřejmě výčet hudební nálože teprve začíná. Od prvního ročníku pravidelně se vracející Chinaski, čerství Čeští slavíci Mirai, objev roku v téže soutěži Michal Horák, rapper Lipo, Atmo Music, Divokej Bil, Škwor, Vypsaná fixa, písničkář Pokáč a celá řada dalších… Zkrátka je na co se těšit a je úplně jedno, kolik vám je.

Festival si navíc zakládá na vysokém standardu služeb pro své návštěvníky. Samozřejmostí je tak naprosto bezproblémová dopravní dostupnost libereckou hromadnou dopravou, dostatek parkovacích míst, vynikající zázemí pro fanoušky zahrnující regionální gastronomii i bohatý doprovodný program pro děti, to vše v udržovaném prostředí (ne nadarmo se Benátské přezdívá nejčistší festival v Česku), dostáváme ideální program v půlce prázdnin pro celé rodiny.

Výhodou je také vzdálenost jen 45 minut od Prahy autem. Benátská! s Impulsem proběhne 28. 7.–31. 7. 2022 v Liberci ve sportovním areálu Vesec, veškeré infomace je možné najít na stránkách www.benatska.cz. Tam je také možné zakoupit vstupenky, a to jak jednodenní za 990 korun na čtvrteční program a 1290 korun na pátek a sobotu, tak i celofestivalové, které stojí 1990 Kč.

Konec července bude v areálu Vesec u Liberce už tradičně ve znamení vynikající hudby. Po dvouleté odmlce vynucené pandemií se sem totiž vrátí nejstarší český festival mainstreamové hudby „Benátská! s Impulsem“. Line-up bude tentokrát výhradně česko-slovenský, to ovšem neznamená, že by se diváci neměli na co těšit. Právě naopak, pořadatelé si nachystali špičkový mix matadorů rockové scény a mladých interpretů, takže na své si přijde každý.

 

Podobné příspěvky

První český post-rockový festival se zrodí v Praze

Redakce

Bílá na bílé oceněno dokumentárním filmem roku na 24. MFDF Ji.hlava

Redakce

Češi by nejraději zašli na pivo s Karlem Gottem

Šebík