Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Festivaly

Liam Gallagher a Morcheeba v Praze

Světové hudební hvězdy, zcela nový areál s podstatně větší plochou, venkovní i kryté prostory, místa k sezení i odpočinku ve stínu parku Stromovka, dvě hlavní scény, elektronická hudba v krytých halách, zábava trvající až do rána. To byl ve stručnosti první den Metronome Festivalu Prague.

„Jsme rádi, že jsme vše zvládli vlastně bez problémů. Lidé se dobře bavili, a hlavně nám přálo počasí a naštěstí se nevyplnila předpověď s deštěm,“ řekl David Gaydečka, ředitel festivalu. Ten se spustil až po posledním venkovním koncertu. „Uděláme vše pro to, aby takový byl i druhý den.“

Fanoušci dali pořadatelům zabrat

Pořadatelům se podařilo zvládnout hlavní nápor fanoušků, kteří v pátek vyrazili sledovat největší hvězdy prvního dne, Morcheebu, Pražský Výběr nebo britského zpěváka Liama Gallaghera, který je jednou z nejvýznamnějších osobností britského rocku a popu. Perfektní show odehráli také britští kytaroví Band of Sculls.

Začalo to v 19 hodin

Už v 19 hodin před začátkem koncertu Morcheeby byl areál příjemně zaplněn a lidé si užívali příjemnou atmosféru prvního letního dne. Morcheeba je u českého publika velmi oblíbená, a tak se jí rychle podařilo posluchače roztancovat a rozezpívat ho na své největší hity jako Rome Wasn’t Bulit in a Day. Po Morcheebě následoval našláplý koncert Pražského výběru, který předvedl parádní show plnou energie a emocí. Fanoušci si užili repertoár speciálně upravený pro festivalové publikum.

Liam

Pak už nastoupila největšího hvězda prvního dne, Liam Gallagher. Ten si pro své fanoušky připravil skvělý set, který kombinoval jeho sólovou tvorbu s největšími hity legendárních Oasis. Zazněly skladby jako Rock N’ Roll Star, Wonderwall nebo Champagne Supernova nebo hity jeho sólové tvorby Wall of Glass nebo Shockwave. Se stejnou show, kterou uvedl v Praze, odlétá přímo na nejznámější hudební festival Glastonbury.

Letní slunovrat

Letní slunovrat pokračoval nočním programem až do rána, když účastníci protančili noc v krytých halách v rytmu taneční hudby, které vévodil set známého britského DJ Dannyho Howarda. V sobotu se milovníci elektroniky a taneční hudby mohou těšit na Digitalism.

Podobné příspěvky

Pětidenní festival performance a videoartu Prague Biennale proběhne od 3. do 7. září 2021

Redakce

V Praze včera vystoupil Pharrell Williams

Redakce

Ladronku ovládnul desátý ročník festivalu United Islands

Redakce