Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Film

Horor v pražských katakombách!

Po první klapce, která padla loňského roku ve Velké Británii, se celý filmový štáb Griffin filmu přemístil do prostoru únikových her The Chamber na Petrském náměstí. Později se přesune do jiné z únikových her na Andělu. Místní (pražské) únikové hry jsou stěžejním dějištěm celého hororového snímku nesoucího název THE CHAMBER: ÚNIKOVKA.

Natáčí se celovečerní film o únikové hře

Režisérka a scénáristka snímku Michaela Semela je vášnivou účastnicí real gamingu. Námět hororu se v její hlavě zrodil poté, co navštívila únikové hry od The Chamber jako hráč. „V duchařských únikovkách jsem se cítila opravdu stísněně“, svěřila se nadaná režisérka. „Přemýšlela jsem, jak bych rozpoznala, že už nás ve hře neotravuje jenom room master, ale duch.“ A tak se do jisté míry samotné prostory Chamberu staly inspirací k sepsání scénáře celovečerního hororu, jehož natáčení je momentálně v plném proudu.

Již při obhlídkách lokace bylo jasné, že se bude jednat o velmi náročné natáčení vzhledem k neustálému pocitu přítomnosti cizích entit. Jak prozradila režisérka, při samotném natáčení dochází pravidelně k nevysvětlitelným kolapsům kamer a dalších technických zařízení. Filmový štáb se tak často sám ocitá v hororové situaci.

Do hlavních rolí režisérka obsadila Patricii Slauf, Mira Šmajdu, Ivetu Elisabeth Lit, Adama Nováka, Kristýnu Houškovou, Dianu Dulínkovou a Jakuba Moulise. V dalších rolích se diváci mohou těšit na Petra Vondráčka, Denisu Pfauserovou, Petra Vojnara, Karolínu Krézlovou, Jana Fantu, influencera Jakuba Jíru a další. Kromě již zmíněné Prahy vznikají některé scény filmu také v Hřensku a na Moldavě. Chcete se podívat, jak vypadá prostředí únikové hry, kde štáb natáčel? Zde: https://thechamber.cz/

Únikové hry jsou fyzické dobrodružné hry, kdy se lidé uzavřeni v místnosti s ostatními účastníky hry (2-6) musí zorientovat v daném prostoru, najít stopy a indicie, vyřešit série hádanek a uniknout z místnosti ve stanoveném čase, většinou 60 minut. První úniková hra byla vytvořena v Japonsku v roce 2007, v České republice je nejvíce provozoven únikových her v Praze. The Chamber byl založen Tomášem Kučvou a Sabinou Mojžíškovou v roce 2014 jako jedna z prvních únikových heren nejen v ČR, ale v celém regionu.  Studio The Chamber je světově uznávaným a oceněným tvůrcem únikových her. V Praze má 2 pobočky, na Petrském náměstí a ve Staropramenné ulici na Smíchově. Nejlepší společnosti získávají každý rok í ocenění Top Escape Rooms Project Enthusiasts’ Choice Award neboli TERPECA, která představuje to nejlepší z nejlepších v mezinárodním průmyslu únikových her. The Chamber je v prestižním žebříčku TERPECA řazen mezi 25 nejlepších tvůrců únikových her na světě. TERPECA je nezávislý, nekomerční žebříček založený na profesionálních hodnoceních od ověřených hráčů a novinářů z celého světa.

Jaromír a Věra Hamplovi      Foto a zdroj: Helena Váňová Production

Podobné příspěvky

Seriál ze statku Slunečná od podzimu pokračuje ve své další sezóně

Redakce

Na premiéře pohádky KDYŽ DRAKA BOLÍ HLAVA nechyběl ani Karel Gott s rodinou

Jaroslav Hauer

Atlas ptáků, nový film Olma Omerzu vstoupí do kin

Redakce