Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Film

Netopýří muž přiletěl na plátna českých kin

Nový Batman režiséra Matta Reevese, získává po celém světě mezi fanoušky, ale i filmovými kritiky, velmi vysoká v hodnocení. Robert Pattinson, jakožto mladý Batman začíná bojovat proti zločinu v pochmurném a tajemném Gotham City, které ovládá strach. Snímek Batman, natočený na motivy komiksů z vydavatelství DC Comics, je temným psychologickým krimi thrillerem, který přilákal do kina mnoho tváří českého showbyznysu.

Netopýří muž přiletěl na plátna českých kin, jako první obsadil pražský IMAX

Peter_PechaJan_MaxiánIvana_JirešováPetr_ZvěřinaLáďa_HruškaDana_Batulková

Komiksový nadšenci se najdou všude, a to i mezi českými celebritami, které si nový snímek nenechaly ujít na před premiéře v pražském kině Cinema City IMAX.

Film byl skvělý, Batman je jeden z mých nejoblíbenějších hrdinů, hlavně proto, protože nemá žádné nadpřirozené schopnosti, ale perfektně ovládá svůj strach, je odvážný a správný! Na nové Batman filmy se vždy těším, i když podle mě jsou všechny povedené,“ říká po premiéře moderní pětibojař a olympijský vítěz David Svoboda.

Mezi hosty se objevil i rapper Raego, herečka Dana Batulková nebo také David Gránský po boku své krásné těhotné manželky Nikoly. „Batman mě doteď nechával chladným. Ale tohle je mazec. Kéž by takových živých hrdinů v dnešním světě bylo víc. Fanoušci komiksovek si z kina neodejdou ani odskočit,“ pochvaloval si snímek televizní reportér Láďa Hruška. Na červeném koberci zapózovala i herečka a moderátorka Eva Decastelo, modelka Bára Mottlová, hudebník a dabér Jan Maxián, herečka Ivana Jirešová, Anna Dvořáková s přítelem nebo komik Jakub Kohák. Batman samozřejmě oslnil i ženské publikum „Film byl úžasný, napínavý, skvěle obsazen a plný naději v lepší zítřky. Dnešní svět by Batmana potřeboval jako sůl,“ říká zpěvačka Kate Matl.

David_Gránský_s_Nikolou_GránskouJakub_KohákAnna_Dvořáková_s_přítelem

Film Batman diváky přenese do doby, kdy je Bruce Wayne v Gotham City superhrdinou krátce a s ochranou města a svými protivníky se teprve seznamuje. Jedná se tedy o reboot snímků o Batmanovi. V hlavní roli, vůbec poprvé jako Batmana, diváci spatří Roberta Pattinsona, který se mimo jiné, vryl do povědomí diváků především rolí upíra Edwarda Cullena v sáze Stmívání. Po jeho boku se představí Zoë Kravitz (X-men první třída, série Divergence) jako neodolatelná a okouzlující Catwoman. V roli hlavních záporáků nechybí tajemný Paul Dano (12 let v řetězech, Zmizení) jako sériový vrah Hádankář a Colin Farrell (Útěk ze Sibiře, Fantastická zvířata) jako Tučňák, který je díky perfektní práci maskérů téměř k nepoznání.

Cinema City uvede film Batman v klasických formátech 2D, 3D, ale i ve svých speciálních formátech, kterým jsou 4DX, IMAX a VIP Chodov. Více informací na www.cinemacity.cz

Denisa Šandová

 

 

 

 

Podobné příspěvky

Severský filmový podzim 2021

Redakce

Mission: Impossible Odplata – první část

Redakce

Natáčení filmu Bastardi 4 pokračuje: Sexy Gášpárová a Mottlová a vedle nich van Damme?

Jaroslav Hauer