Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Film

Nové díly Policie v akci: Rodinné trable, šikana sestry

policie

Na televizní obrazovky se 30. 8. v 16.50 vrací další premiérové díly Policie v akci. Sledujte příběhy plné policejních zásahů i napětí. Každý všední den. Na Primě. Policie v akci je zpět. A bude se muset postavit mnoha živlům. Jak si poradí s přestupky i trestnými činy? Zde malá ochutnávka toho, na co se mohou diváci už za pár dní těšit:

Nové díly Policie v akci: Rodinné trable, šikana sestry

Spravedlivá odplata

policieNa linku 158 volá paní Bohounková, že mezi jejich a sousedním domem se hádá nějaký pár. Muž je polonahý a paní jej ohrožuje pistolí. Když hlídka dojede na místo, skutečně objeví Barboru Maškovou, ženu v nejlepších letech, jak míří na svého manžela Marka, který tam je jen v trenkách a ponožkách. Jakmile útočnice zahlédne přicházející policisty, přivítá je. Je podivně klidná. Jako by ji ta situace vůbec nestresovala. Za to muž je nervózní. Evidentně se stydí, že stojí venku jen v trenkách a ponožkách. Ale bojí se byť jen pohnout. Policisté chtějí, aby žena odevzdala zbraň. Marek se brání, že to celé je nějaký hrozný omyl. Začne se Báry doprošovat, že když skloní zbraň a nechá to celé být, tak na ni nepodá žalobu a uprosí policii, aby z toho nic nebylo, jen taková manželská hádka. Jeho žena se mu vysměje. Pak vysvětlí, že zbraně jsou její koníček a ona ví, co může dělat. Taky policistům řekne, že toho nenechá, protože její manžel jí lže a podvádí ji, je to mizerný člověk. Teď po něm chce, aby si sundal trenky a přiznal barvu. Marek se ji snaží přesvědčit, že nic z toho není pravda. Že ji miluje, že se teď prostě jen víc věnoval práci, ale že to jí i dětem vynahradí a že přece se vždycky staral. Bára už na to ale neslyší. Odvětí mu, že jeho péče, kdy dětem kupuje plyšáky na benzínce a jí dal na Vánoce dvakrát po sobě tu samou šálu, kterou navíc dostal jako dárek od svých klientů, je na nic. Rodině nakupuje věci ve slevách a šetří na nich hlavně svým časem, zato sobě kupuje drahé hadry a voňavky a vrcholem všeho byla faktura ze sex shopu asi za deset tisíc. Chce, aby se manžel přiznal k nevěře. Žena je evidentně klidná, přesto se s ní policisté nedokážou domluvit. Proto ji zpacifikují a spoutají a odvážejí na služebnu.

Holčička ve sklepě

Hlídka 105 je přivolána do bytového domu, kde se údajně ze sklepa ozývá dětský křik. Policisté se dostanou do domu a na chodbě potkají chlapečka, který ale tvrdí, že nevolal a nic se mu nestalo. Chlapec působí zaraženě. Po chvíli k nim přichází i další malý kluk, jeho bratr. Chlapci tvrdí, že nic neslyšeli, ale policisté slyší křik. Vydají se do sklepa. Ten je zamčený. Chlapci tvrdí, že klíče nemají, a ani nejsou schopni říct, jestli jsou rodiče doma. Když na ně ale policisté „uhodí“, přiznají, že ve sklepě zamkli sestru a klíče mají. Holčičku se podaří najít a je je v pořádku. Je jen vyděšená, protože byla zavřená potmě ve sklepě. Policisté se i s dětmi vydávají za rodiči. Chlapcům se moc nechce, protože vědí, že budou mít průšvih. Maminka je doma a tvrdí, že děti si šly hrát ven na hřiště. Policisté matce vše řeknou a kluci dostanou vynadáno. Policisté matku poučí, že kdyby se situace opakovala, budou nuceni hlásit vše na OSPOD.

Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, ale i větší konflikty nebo podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv. Jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

 Klára Kotábová | externí konzultant odd. Marketingu a PR pro televizi Prima

Podobné příspěvky

Režisér Tomáš Magnusek si z desítek kil navíc dělal legraci. Teď je o 68 kg lehčí

Jaroslav Hauer

Film Když prší slzy odkrývá zákulisí domácího týrání

Jaroslav Hauer

Kino Ponrepo promítne vzácné filmy od polárního kruhu

Šebík