Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Film

Online premiéra filmu Jak jsem se stala partyzánkou

Partyzanka

U příležitosti Mezinárodního dne Romů, který připadá na 8. dubna, na streamovacím portálu DAFilms uvádíme od pondělí 4. dubna v exkluzivní online premiéře dokumentární film Jak jsem se stala partyzánkou režisérky Very Lackové. Premiéru doplní programový speciál Romové v hlavní roli s výběrem hraných a dokumentárních filmů a živý stream diskuze s režisérkou.

Synopse

Online premiéra filmu Jak jsem se stala partyzánkouDokumentární pátrání po Romech, kteří za druhé světové války bojovali a mnohdy položili život za naši svobodu. Režisérka před kamerou, jako partyzánka dnešních dní, odhaluje kapitoly našich dějin, které dosud ležely stranou většinového zájmu. Z putování po vzpomínkách na režisérčina praděda Jána Lacka ožívají příběhy romských partyzánů slovenského odboje, které utvářejí podobu současné romské identity a ukazují na stereotypy a kořeny evropského rasismu.

Debutový film Very Lackové byl v české premiéře uveden v sekci Česká radost na MFDF Ji.hlava v roce 2021. Od 4. dubna vstupuje do online distribuce v exkluzivním uvedení na streamovacím portálu DAFilms. Premiéru filmu doplňuje programový speciál s výběrem 6 hraných a 6 dokumentárních filmů. V pátek 8. dubna, v Mezinárodní den Romů, se rovněž uskuteční online diskuze s režisérkou filmu.

Profil filmu Jak jsem se stala partyzánkou

https://dafilms.cz/film/14205-jak-jsem-se-stala-partyzankou

Film bude dostupný k online streamu za jednorázový poplatek od 4. dubna

Programový speciál Romové v hlavní roli

https://dafilms.cz/program/1185-romove

DAFilms Živě: Diskuze s režisérkou Verou Lackovou

pátek 8. dubna, 18:00

https://dafilms.cz/live/entry/84-diskuze-o-filmu-jak-jsem-se-stala-partyzankou

Martin Černý

DAFilms

Podobné příspěvky

Natáčení filmu Přání k narozeninám bylo jako letní tábor

Redakce

Úspěšný první ročník Scandi zahájil novou tradici…

Šebík

Filmová Amerikánka přidala další happening – vydražila umělecké objekty z filmu

Redakce