Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Film

Premiéra filmu Davida Ondříčka ZÁTOPEK se odkládá

Film Zatopek

Nový film režiséra Davida Ondříčka ZÁTOPEK věnovaný nejlepšímu československému atletovi všech dob, čtyřnásobnému olympijskému vítězi Emilu Zátopkovi se odkládá na příští léto.

Vzhledem k okolnostem, které v současné době zásadně ovlivnily i kulturní život v Česku, se producenti a distributor filmu shodli, že odloží distribuční premiéru filmu Zátopek, původně plánovanou na 13. srpna 2020, na léto 2021.

“Pečlivě jsme zvažovali, jak vzhledem ke změněné situaci uvést náš film do kin. Jeho přípravám i natáčení jsme věnovali mnoho úsilí a je pro nás důležité, aby nám nasazení do kin umožnilo oslovit co nejširší publikum. Věříme, že termín premiéry v příštím roce bude, i v souvislosti s konáním LOH v Tokiu, nejvhodnější,” říká režisér a producent David Ondříček.

Film vstoupí do široké distribuce v srpnu 2021. V Česku by měl být poprvé uveden na 55. ročníku MFF Karlovy Vary, tak jak bylo původně plánováno. Film Zátopek je v současné době ve stadiu dokončovacích prací.

Australský rekordman Ron Clarke přijíždí v pohnutém roce 1968 do Prahy za legendárním běžcem Emilem Zátopkem, jehož bezmezně obdivuje. V rozhovorech Rona s Emilem se děj filmu retrospektivně vrací do stěžejních momentů atletova sportovního i soukromého života a spojuje se v komplexní portrét muže, jenž neztrácí tempo ani poté, co jeho poslední závod skončí a jenž dokáže bojovat nejen na atletickém oválu.  Film vypráví o nezlomné síle vůle, která dodnes inspiruje tisíce sportovců po celém světě. Je také příběhem osudového setkání a celoživotní lásky dvou lidí, kterou nedokázaly zlomit ani sportovní nebo životní prohry.

Film se realizuje v produkci Davida Ondříčka a Kryštofa Muchy ve společnosti Lucky Man Films, koproducentem projektu jsou Česká televize, Azyl Production (SK), Z Films, Accolade, Alef Nula, Sebre, innogy, T-mobile, Barrandov Studio. Film vznikl za podpory Státního fondu kinematografie, Jihomoravského filmového nadačního fondu, Prague Film Fund a Města Brna. Partnery filmu jsou Ministerstvo obrany, ČEPS, Kofola, Plzeňský prazdroj, J&T banka.  Distributorem filmu je společnost FALCON.

Film Zátopek vznikl s laskavou osobní podporou paní Dany Zátopkové a s podporou Českého olympijského výboru.

Kredit foto: Lucky Man Films – Julie Vrábelová, Dušan Martinček, Martin Špelda, Jakub Čech

Podobné příspěvky

Praha přivítala Edith Piaf

Jaroslav Hauer

Obří párty na zahájení 53. ročníku karlovarského festivalu byla v červeném

Jaroslav Hauer

Na jihu Čech se natáčí nový historický seriál Krčín

Jaroslav Hauer