Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Film

Romantické drama Julie, co by bylo kdyby… bude mít valentýnskou předpremiéru

Julie

Pokud nemáte plány na valentýnský večer, vyrazte do kina Světozor, kde na vás čeká nové francouzské drama Julie, co by bylo kdyby…. Jeden z nejlépe hodnocených francouzských filmů s romantickou tématikou ukazuje, že zvraty v našich životech bývají často dílem docela obyčejné náhody.

Romantické drama Julie, co by bylo kdyby… bude mít valentýnskou předpremiéru v pražském kině Světozor

JulieHlavní postavou filmu je Julie, která slaví své osmdesáté narozeniny. Ve své paměti se vrací do okamžiků, které sehrály v jejím životě klíčovou roli. Co by se ale bývalo stalo, kdyby tenkrát změnila některá svá – zdánlivě nedůležitá – rozhodnutí, nastiňují čtyři paralelní příběhové linie, v nichž potkáváme Julii coby matku, bezdětnou ženu, světoznámou pianistku i životem ošlehanou ženu.

Režisér a scénárista filmu Olivier Treiner si námět vybral záměrně: „V mém životě sehrála náhoda roli dost významnou. Seznámil jsem se s Camille, mou ženou, jako student v kavárně, kam jsme se oba chodili učit. Měl jsem tam svůj oblíbený stůl a ona taky. Shodou okolností to byl ten samý. Nabídl jsem jí, že tam můžeme sedět oba, ona si ke mně přisedla, povídali jsme si celý den a už jsme se nerozloučili. S tou dívkou z kavárny žiju dodnes, máme spolu tři děti a spolu jsme také napsali scénář Julie, co by bylo, kdyby. Promítli jsme do něj vlastní emoce, smutky a naděje. Osobní prožitky, které jsme – vědomě či nevědomě – vložili do tohoto emotivního, hravého vyprávění.”

Stejně jako úspěšný krátkometrážní film Ladič pian, za nějž dostal Olivier Treiner v roce 2012 Césara, má i tento jeho celovečerní debut kromě nadšených ohlasů u diváků také spojitost s hudbou. I když jsou oba dva snímky žánrem, námětem i formou velmi odlišné, spojuje je klasická hudba a klavír, posedlost dokonalostí a otázka seberealizace. A oba se zabývají, i když každý jinak, rolí, kterou v našich životech sehrává náhoda,” vysvětluje Treiner.

Hlavní postavu ztvárnila francouzská herečka Lou de Laâge, která v kůži jedné osoby zažila hned několik paralelních životů. „Při každém novém záběru jsem se znovu musela vpravit do toho, co prožila a prožívá daná Julie, co se jí stane, a znovu se emočně přenastavit do jejích vztahů s okolím. Pomáhaly mi v tom kostýmy, jiný účes a také moji herečtí partneři,” popisovala natáčení Lou de Laâge.

Zatímco do kin toto francouzské drama uvádí 16. února filmový distributor Bohemia Motion Pictures, snímek můžete zhlédnout už v rámci slavnostní předpremiéry v pražském kině Světozor, kde se bude promítat – ne náhodou – právě 14. února od 20:30. Více informací na webu www.kinosvetozor.cz.

Další valentýnské premiéry filmu Julie, co by bylo kdyby… proběhnou 14. 2. 2023 také v:

JULIE, CO BY BYLO KDYBY… SVĚTOZOR Praha 1
JULIE, CO BY BYLO KDYBY… Kino v Městské knihovně (Filmový klub MKP) Praha 1
JULIE, CO BY BYLO KDYBY… PORTYČ Písek
JULIE, CO BY BYLO KDYBY… HVĚZDA Kadaň
JULIE, CO BY BYLO KDYBY… Kino Jitřenka Semily Semily
JULIE, CO BY BYLO KDYBY… KINO SVRATKA Tišnov
JULIE, CO BY BYLO KDYBY… SVĚT Hodonín
JULIE, CO BY BYLO KDYBY… PANORAMA KYJOV
JULIE, CO BY BYLO KDYBY… Mír 70 Krnov
JULIE, CO BY BYLO KDYBY… Cinemax Olomouc Olympia Olomouc – Velký Týnec 2

Filmový trailer najdete ke zhlédnutí ZDE.

Další podrobnosti a informace k filmu najdete na www.bohemiamp.cz a facebookovém profilu https://www.facebook.com/bohemiamotionpictures/.

Klára Duháčková

Martin Kubišta

Podobné příspěvky

Herec Jan Cina zve do zákulisí natáčení pohádky Čertí brko

Jaroslav Hauer

Nejmodernější techniku pro natáčení pod vodou najdete v Praze

Redakce

Průřez dílem Františka Vláčila v retrospektivě na DAFilms, jeho krátké filmy poprvé online

Redakce