Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Film

Sledujte příběhy plné policejních zásahů i napětí

policie

Na televizních obrazovkách se 14. března v 16.50 objeví další premiérové díly Policie v akci. Sledujte příběhy plné policejních zásahů i napětí. Každý všední den. Na Primě.

Také v tomto týdnu se Policie v akci bude muset postavit k mnoha případům. Jak si poradí s přestupky i trestnými činy? Zde je malá ochutnávka:

Podvodná zdravotnice

policie v akciHlídka Delta 105 dostává informaci od dispečinku, že volal pan Jirásek s tvrzením a oznámením, že jeho matka byla okradena o nemalou částku. Hlídka se hned vydává na místo, aby prověřila, o co se jedná, případně oznamovatele na místě vytěžila. Hlídka nemůže na udané adrese oznamovatele najít, je proto dobré se vždy s dispečinkem dohodnout, a pokud to lze, čekat na místě, které je viditelné. Nakonec oznamovatel přiběhne ze zahrady a vysvětluje, že za jeho matkou dorazila zdravotnice, která tvrdila, že měl syn paní Jiráskové nehodu a že je třeba poslat mu osm tisíc. Podle matky oznamovatele byla příjemná, milá, tak jí nakonec peníze dala. Policisté zjišťují přesný popis pachatelky a vydávají se na obhlídku okolí, jestli ji neuvidí na útěku. Oznamovatel má zatím zůstat na místě. Následně pak odejít na stanici a sepsat protokol. Při projíždění ulice vidí ženu v červené mikině a odpovídající popisu. Ta komunikuje s jinou starou paní. Vyjde najevo, že právě tvrdí jiné paní, že i její syn byl zraněn. Stařenka tvrdí, že s paní „záchranářkou“ mluví dlouhou dobu, profesionální podvodnice tvrzení stařenky odmítá, prý ji jen zdravila. Podvodnice je lustrována – již v minulosti měla nějaké podvody, hlídka ji tedy posadí do auta a vylekanou stařenku uklidní. Podvodnice, paní Tichá, se brání, že s hlídkou nikam jet nechce, ale je to zbytečné.

policiePodle policistky se jedná o klasickou situaci, kdy podvodníci chtějí využít neznalosti seniorů i jejich důvěřivosti. Situace, kterou policisté zažili, byla správná v tom, že oznamovatel hlásil tento podvod. Ideální ale je, pokud k tomu vůbec nedojde, protože seniorky budou poučeny svými příbuznými a nevydají nikomu jen tak peníze.

Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, ale i větší konflikty nebo podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv. Jsou však i takové, kdy není jiná možnost než pachatele zatknout a odvézt na služebnu.

Video zde: https://we.tl/t-lhwOl7e9Y4

Klára Kotábová | externí konzultant odd. Marketingu a PR pro televizi Prima

Podobné příspěvky

Jakub Kohák máchal nebezpečně trojzubcem

Redakce

Není čas zemřít, ale čas vyhrát bondovský víkend v Rakousku

Redakce

3Bobule budou mít premiéru už v 25. června

Jaroslav Hauer