Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Film

Streamovací portál DAFilms přichází s novou službou Junior pro dětské diváky

film

Zbrusu nové a bezpečné prostředí pro dětské diváky ve třech věkových kategoriích nabídne služba DAFilms Junior, kterou právě spustila česká streamovací platforma DAFilms. Pro děti a mladistvé přichystali dramaturgové kvalitní filmový program a doprovodné vzdělávací aktivity navázané na jednotlivé filmové tituly. Služba je automaticky dostupná pro všechny předplatitele portálu, kteří si mohou za cenu jednoho předplatného vytvořit až pět dětských účtů.

Streamovací portál DAFilms přichází s novou službou Junior pro dětské diváky

DAFilms Junior nabízí v českém internetovém prostředí jedinečné a bezpečné místo pro rodiče a jejich děti. V rámci předplatného DAFilms získávají všichni uživatelé možnost využít nového uživatelsky přívětivého rozhraní Junior, které člení filmový obsah do třech věkových kategorií. Děti a mladiství si tak mohou přehrávat filmové programy ušité na míru kurátory DAFilms, které budou dostupné pro jejich věkovou skupinu.

Pečlivě sestavovaný program pro děti 3 věkových kategorií

„V době, kdy se děti naučí streamovat z YouTube dřív, než se naučí chodit nebo mluvit, nám na českém trhu chyběl filmový projekt, který by nabízel kvalitní filmovou tvorbu rozvíjející dětskou osobnost a bezpečné prostředí. Proto jsme se rozhodli pro naše diváky vytvořit DAFilms Junior,“ popisuje Nina Numankadić, zakladatelka a CEO DAFilms. Rozhodujícím impulsem pak byla intenzivní zkušenost během pandemie covidu-19. „Během pandemie v roce 2020 se nám potvrdilo, že DAFilms používají nejen rodiče, ale i jejich děti. Programy určené dětem patřily v minulém roce k těm nejúspěšnějším. Junior vytváří prostředí pro společné sledování rodičů a jejich dětí a zároveň prostor pro děti, který je uchrání od nevhodného obsahu,“ dodává Numankadić.

Kvalitní filmová tvorba, důraz na filmovou výchovu a bezpečné prostředí tvoří základní pilíře nově vznikající služby. Na výběru filmů se podílí tým kurátorů, který program člení do třech věkových kategorií, pro děti od 3 do 6 let, od 7 do 11 let a pro starší 12 let. Speciálně pro každou věkovou skupinu zároveň vznikají odlišné anotace a doprovodné texty a vzdělávací materiály. „Portál DAFilms byl od samotného vzniku průkopníkem v nových online distribučních formátech. Jako jediní v českém prostředí pracujeme se třemi věkovými kategoriemi, které jsme vytvořili na základě konzultací se vzdělávacími institucemi a dětskými filmovými festivaly,“ doplňuje Mikolaj Góralik, vedoucí projektu DAFilms Junior.

Jedno předplatné, až pět Junior účtů

Uživatelské prostředí DAFilms Junior umožňuje v rámci jednoho předplatného vytvořit až pět dětských účtů, které zvládnou děti ovládat samy bez asistence rodičů. Z dětského účtu se diváci Junioru dostanou pouze k obsahu, který je pro ně v rámci věkové kategorie dostupný. Pokud rodiče uznají za vhodné, aby si přehrály i jiné filmy z programu DAFilms, mohou jednoduše do každého Junior účtu zvlášť přidat jimi vybrané tituly. Pro společné sledování mohou rodiče využít hlavní stránku DAFilms Junior, kde uvidí přehled aktuálních filmů pro děti všech věkových kategorií.
Na DAFilms Junior najdou diváci dramaturgické výběry, které jsou zásadní součástí DAFilms. Kurátoři budou pravidelně představovat filmy týdne nebo programové kolekce a speciály zaměřené na konkrétní témata. Pro potřeby DAFilms Junior vznikl odlehčený a nový vizuální styl, který klade důraz

Tisková zpráva, Praha, 27. října 2021 na uživatelskou přívětivost a snadnou orientaci dětských diváků. Vizuální podoba webu, logo i maskot tučňáka vznikli ve spolupráci grafického studia Najbrt a výtvarnice Magdaleny Rutové.

Filmová výchova i spolupráce s filmovými festivaly

DAFilms Junior již nyní chystá spolupráce s organizacemi zaměřenými na filmovou výchovu a s dětskými filmovými festivaly. Na letošním ročníku MFDF Ji.hlava se DAFilms Junior podílí na doprovodném festivalovém programu Ji.hlava dětem a rovněž je partnerem filmové sekce Ji.hlava dětem. Do ní bylo vybráno šest dětských filmů, z nichž budou děti vybírat nejlepší film v diváckém hlasování. Všechny nominované filmy jsou zároveň k dispozici na DAFilms Junior.

Užitečné odkazy:

DAFilms Junior
https://dafilms.cz/junior

Filmový program pro děti od 3 do 6 let
https://dafilms.cz/junior-3

Filmový program pro děti od 7 do 11 let
https://dafilms.cz/junior-2

Filmový program pro děti od 12 let
https://dafilms.cz/junior-1

Martin Černý

Podobné příspěvky

Točí se nový film Skleněný pokoj. Z Prahy se nyní přesunul do brněnské vily Tugendhat

Jaroslav Hauer

Komedie Co jsme komu zase udělali?

Jaroslav Hauer

Oceňovaný česko-německý film Schmitke dorazí do kin 13.srpna .

Šebík