Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Film

Vrah z čerpací stanice, tetička s Alzheimerovou chorobou…

policie

Na televizních obrazovkách se 4. 10. v 16.50 objeví další premiérové díly Policie v akci. Sledujte příběhy plné policejních zásahů i napětí. Každý všední den. Na Primě. Nové díly Policie v akci: Vrah z čerpací stanice, tetička s Alzheimerovou chorobou… To a mnohem víc od pondělí na Primě.

Také v tomto týdnu se Policie v akci bude muset postavit k mnoha případům. Jak si poradí s přestupky i trestnými činy? Zde malá ochutnávka:

Vrah z čerpací stanice, tetička s Alzheimerovou chorobou… To a mnohem víc!

Vrah z pumpy

polliciePro hlídku Delta 102 má dispečink jeden úkol. Mají se podívat po voze s jistou poznávací značkou. Hlídka opravdu vůz za chvíli zastaví. Muž spolupracuje, ale tvrdí, že vůz není jeho, má ho od kamaráda. Tvrdí, že zná jen jeho křestní jméno. Jmenuje se Rosťa. Při kontrole vozu se zjistí, že VIN kód auta nesouhlasí, v kufru najdou krátkou střelnou zbraň. Muž opravdu tvrdí, že ani auto, ani zbraň nejsou jeho. Jen ho kamarád poprosil, aby auto převezl. Muž nakonec přizná, že jeho kamarád prý přepadl benzinovou pumpu a údajně zabil obsluhu. Muže převáží hlídka na stanici a auto si přebírá kriminální policie. Za nějakou dobu si hlídku vyžádá kriminální policie. Ukáže se, že se jedná o zadržení údajného vraha z benzinové pumpy. Měl by to být jejich známý Rosťa z dopoledního případu. Když přijde zásahovka do pokoje, použije zásahovou výbušku, která slouží k dezorientování pachatelů. Po identifikaci zadržených se zjistí, že hlídka zadržela jiného člověka. Zadržený je ale dvojčetem zadrženého. Na toho hlídka čeká v úkrytu. Je zajištěn a odvezen k výslechu.

Teta s Alzheimerem

policieDispečink volá hlídku s tím, že je kontaktovala žena, které se ztratila příbuzná. Jedná se o ženu, která trpí Alzheimerovou chorobou. Byly spolu nakupovat, ohlašovatelka se zapovídala, a mezitím jí teta někam zmizela. Žena dává policistům popis tety a hlídka vyráží ženu hledat. Za chvíli je dispečink kontaktuje znovu, že se ozvala mladá dívka, kterou na ulici kontaktovala neznámá žena. Podle popisu se jedná o ztracenou tetu. Ztracená žena je velmi družná, s hlídkou naváže ihned kontakt. Je vidět, že je žena opravdu zmatená. Náhodnou kolemjdoucí označuje za vnučku. Tvrdí, že zná i naši hlídku, prý jim byla na svatbě. Shledání s neteří je dojemné. Teta se bojí, aby jí neteř nehubovala, že se ztratila. Vše dopadlo nakonec dobře.

Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, ale i větší konflikty nebo podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv. Jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

Bonusová videa k prvnímu příběhu zde: https://we.tl/t-gegMnb1a8A

Klára Kotábová | externí konzultant odd. Marketingu a PR pro televizi Prima

Podobné příspěvky

Kateřina Kaira Hrachovcová zažila nevšední setkání

Jaroslav Hauer

Nejvíce nominací na Českého lva mají filmy Krajina ve stínu, Havel a Šarlatán

Redakce

Divácká cena pro Jiřího Suchýho za film Lehce s životem se prát

Redakce