Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura Výtvarné umění Praha

Galerie hlavního města Prahy spouští nový web

Monika Immrová, malířka, HN, podcast Petra Viziny, Pernerova 47, Praha, 9.11.2020, foto Honza Mudra

Jedním z posledních kroků v rámci aplikace nové vizuální identity GHMP od studia Anymade byla modernizace webové prezentace Galerie hlavního města Prahy. Nový web je evolucí předchozího řešení, je vytvořen v moderním, nadčasovém designu a respektuje současné cíle, potřeby a charakter instituce. Stal se tak atraktivním komunikačním nástrojem s návštěvníky a důstojnou vizitkou metropolitní galerie.

Galerie hlavního města Prahy spouští nový web

Podoba našeho nového webu vznikla z potřeby podřídit jej zákonitostem naší nové vizuální identity a zároveň zjednodušit a zpřehlednit informace v něm obsažené tak, abychom vyhověli současné dynamice vyhledávání,“ vysvětluje ředitelka GHMP Magdalena Juříková.

Umění bez omezení

Se studiem Anymade spolupracujeme na vizuální identitě GHMP od roku 2017, kdy zvítězili ve veřejné designérské soutěži. Za tu dobu vznikl nespočet grafických výstupů, které může veřejnost sledovat na design.ghmp.cz. Redesign webu galerie byl posledním stěžejním krokem,“ doplňuje Lucie Jamníková Skopcová, manažerka projektu nové vizuální identity.

Na novém webu se kromě grafického studia a interního týmu galerie vývojově podílela také IT společnost Moderní historie. Základní prioritou pro nový web byla česká a anglická verze prezentace, uživatelsky vstřícný e-shop, udržení přehlednosti a uživatelské přívětivosti, responzivní řešení a zajištění kvalitní orientace za dodržení současných pravidel přístupnosti.

„Naším hlavním cílem bylo pro GHMP navrhnout svěží web na úrovni velkých světových galerií a muzeí. Věříme, že nový web GHMP je odrazem moderní sebevědomé instituce,“ říká Petr Cabalka ze studia Anymade.

Program GHMP Member je nový modernizovaný program, který navazuje na původní roční karty Galerie hlavního města Prahy, ale jde více vstříc pravidelnému návštěvníkovi. Program nabízí větší spektrum benefitů na základě dvou úrovní předplacených ročních karet.

Základní program GHMP Member nabízí klasicky neomezený vstup do všech sedmi budov Galerie hlavního města Prahy po dobu jednoho roku, což návštěvníkovi umožní vrátit se do galerie opravdu kdykoliv. Součástí je i sleva 20 % na vstup pro doprovod, sleva 20 % na katalogy GHMP a další benefity.

Rozšířený program GHMP Member Plus mimo neomezených vstupů pro držitele karty a jeho rodinu, přátele či kolegy nabízí například setkání s umělci a kurátory ještě před oficiálním začátkem výstavy. Karta GHMP Member Plus poskytuje i zvýhodněné ceny na katalogy GHMP, doprovodné a edukační programy galerie a řadu dalších výhod.

 „Nový membership program je postaven na aktivnějším získávání členů a zároveň na výhodnější reciprocitě pro obě strany. Chceme navazovat trvalejší a pevnější vztahy s jeho členy, kterým nabízíme maximální využití naší veřejné služby s řadou výhod, které jim přiblíží svět výtvarného umění z mnoha úhlů pohledu. Jejich důvěra a podpora nám pak pomůže růst,“ vysvětluje ředitelka GHMP Magdalena Juříková.

„Redesign webu, nový e-shop nebo například program GHMP Member jsou součástí dlouhodobé strategie prezentace činnosti metropolitní galerie. Oddělení komunikace, programů a ediční činnosti rok 2020 zakončí vydáním prvního čísla galerijního časopisu Qartal, na jehož obsahu se podíleli přední teoretici umění a kulturní publicisté. Čtvrtletník, jehož šéfredaktorem je Pavel Klusák, vyjde v polovině prosince“, uzavírá vedoucí oddělení Michaela Vrchotová

www.ghmp.cz

https://www.ghmp.cz/member/

Michaela Vrchotová

Další informace: www.ghmp.cz
www.facebook.com/ghmp.cz
www.instagram.com/ghmp.cz

Foto: Monika Immrová, malířka, HN, podcast Petra Viziny, Pernerova 47, Praha, 9.11.2020, foto Honza Mudra

 

Podobné příspěvky

Z některých výkonů jsem úplně hotovej

Redakce

Dnes proběhne 16. Pražská muzejní noc, otevře se 70 objektů. Připraven je bohatý program

Redakce

OBRAZEM: Videomapping na chrámu svaté Barbory v Kutné Hoře

Redakce