Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba Kultura

HANA ZAGOROVÁ ZÁŘILA PŘED VYPRODANOU LUCERNOU

CHRÁNIL JI ANDĚL STRÁŽNÝ A ZA SVÉ NOVÉ ALBUM PŘEVZALA ZLATOU DESKU …

Hana Zagorová, jedna z největších hvězd a stálic české populární hudby, devítinásobná Zlatá slavice, držitelka Diamantové desky Supraphonu za více než 10 milionů prodaných zvukových nosičů a členka Síně slávy hudebních cen Anděl, v pondělí 10. prosince 2018 v rámci svého tradičního vánočního koncertu v pražské Lucerně převzala za své nové album Já nemám strach Zlatou desku Supraphonu.

V rámci beznadějně vyprodaného koncertu s Boom Bandem Jiřího Dvořáka se jako hosté představili zpěváci Petr Rezek a Marek Ztracený. Marek Ztracený složil na nové album Haně Zagorové hned dvě písně. „Prorokuji Markovi velkou budoucnost, nejen, že je skvělý zpěvák, ale on umí složit i velmi nápadité písničky. Myslím si, že takhle může psát jenom někdo, komu zůstala duše chlapce,“ přivítala zpěvačka na pódiu Velkého sálu Lucerny Marka Ztraceného.

K vrcholům večera patřilo dech beroucí vystoupení tanečně akrobatické skupiny Losers Cirque Company. V režii uměleckého ředitele činohry Národního divadla Daniela Špinara tanečně doprovodili Zagorovou při písních Já nemám strach a Anděl strážný. V roli anděla se objevil držitel Ceny Thálie český tanečník, mim, performer a choreograf Radim Vizváry, který patří mezi nejvýraznější mezinárodně uznávané osobnosti současného mimického divadla v Evropě.

Hana Zagorová s Boom Bandem Jiřího Dvořáka je od září na podzimním koncertním turné. V rámci více jak dvou desítek koncertů v českých, moravských a slovenských městech nechyběly ani letos, vedle pražské Lucerny, bratislavská Istropolis a brněnské Sono Centrum. Do konce roku ještě Hana Zagorová vystoupí v Mostě (14.12.), v Benešově (15.12.) a v Ústí nad Labem (20.12.).

Hana Zagorová bude také jednou z hvězd galakoncertu k nedožitým 80. narozeninám hitmakera Karla Svobody, který se chystá 19. prosince v Hudebním divadle Karlín.

FOTO: JAROSLAV HAUER

Podobné příspěvky

Labutí jezero v podání sólistů z Royal London Ballet poprvé v ČR

Redakce

26. MFF Praha – Febiofest ocení držitele Oscara, režiséra Bille Augusta

Jaroslav Hauer

Mnoho krásných chvil, hodně pracovních i osobních úspěchů, zdraví a lásky v novém roce 2021 Vám přeje BLANKA MATRAGI

Redakce