Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Divadlo Kultura

Herečka Vilma Cibulková bude mít Bouřlivé jaro. Alespoň v nové hře, jejíž premiéru chystá

Jaro už ukazuje svou přívětivou tvář a slibuje krásné slunné dny. Není snad nikdo, kdo by toto roční období neměl rád a netěšil se, co nového přinese. K těm, jenž by jaro měli klidně po celý rok patří také oblíbená herečka Vilma Cibulková (56), která si jej letos plánuje užít alespoň na Velikonoce péčí o zahradu a „hrabáním se v hlíně“. Jinak má totiž před sebou jaro bouřlivé. Právě se připravuje na premiéru své zatím poslední divadelní hry – Bouřlivé jaro, která jí čeká v pátek 12. dubna v Divadle Kolowrat. Zkoušením nové role oslavila před několika dny na jevišti i své letošní narozeniny.

Známá herečka Vilma Cibulková tráví poslední týdny intenzivním zkoušením nové role, ve které se divákům poprvé představí už v polovině dubna v Divadle Kolowrat. Hra Bouřlivé jaro z pera novodobého britského dramatika Arnolda Weskera vypráví příběh divadelní hvězdy Gertrudy Matthews, která se vlastní pílí a houževnatostí, vybičovanou především konflikty s matkou, dostala do pozice uznávané herečky. Má její představitelka, rovněž uznávaná a zkušená umělkyně, se svou postavou něco společné? „Jsem prostě herec. A tato moje dobrovolná povinnost mi velí umět dobře zahrát jakoukoliv bytost, i v případě, že s ní nemám společného vůbec nic. Držím se toho už čtyřicet let. Na rozdíl od Gertrudy ale dokážu vnímat rodičovské nároky v dětství jako ten nejlepší životní vklad. A nejvíce jí rozumím v té své celoživotní snaze nebýt jenom hercem, nýbrž žít život mnohem kvalitnější,“ říká Vilma Cibulková.

Intenzivní přípravou na nové představení oslavila sympatická herečka i své letošní narozeniny. „Jako obvykle jsem toho dne v šest hodin ráno poděkovala rodičům za jejich nekonečnou věrnou lásku. Narozeniny ale jinak neslavím, proto dokonce mezi hraničními desítkami často ani přesně nevím, kolik mi právě je. Jednoduše mi čas kráčí k další nule… A to je číslo nejkrásnější,“ usmívá se a prozrazuje, jaký dárek by ale sama sobě nadělila: „To je prosté. S vědomím křehkosti času je pro mne největším darem každý nový den.“

Na svou hereckou partnerku v den jejích narozenin s gratulací a kytičkou ale nezapomněl mladý kolega Patrik Šimůnek, který Vilmě Cibulkové v chystané hře sekunduje ve dvojroli Samsona Martina / Kennedyho Phillipse. Oslavenkyně prozradila, že není před premiérou čas myslet ani na trému, protože je čeká ještě hodně práce vyžadující statečnost a trpělivost. Jak sama říká, do každého dne teď vkládá energii, která by jindy stačila na celý týden. „Obavy z toho, zda jsme naplnili své prvotní představy se klasicky rozplynou až po nějaké šesté repríze, jak to tak bývá u všech představení,“ prozrazuje a diváky s úsměvem na představení zve: „Přijďte, srdečně ráda vás uvidím a též poznám blíže, pak společně uvidíme…“

Premiéru hry Bouřlivé jaro připravuje na pátek 12. dubna 2019 Divadlo Kolowrat. Lístky je možné rezervovat na internetových stránkách www.divadlo-kolowrat.cz.

Podobné příspěvky

Žluté lázně nabídnou prázdniny s fotbalem, olympiádou i kulturou

Redakce

Česká pantomima opět v zahraničí

Redakce

Muzikál Addams family se vrátil do Karlína

Redaktor J.Hampl