Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kaleidoskop Kultura Pozvánky na akce

Hodinky PRIM se vydraží na podporu českých vojáků a veteránů

Kodl galerie

Do dobročinné dražby Galerie KODL zamíří v listopadu speciálně vyrobené luxusní hodinky tradiční české značky PRIM. Výtěžek z prodeje bude předán Vojenskému fondu solidarity, který pomáhá českým vojákům a jejich blízkým ve složitých životních situacích.

Hodinky do aukce věnuje holding CZECHOSLOVAK GROUP (CSG). Smlouvu o provedení dražby podepsali ve čtvrtek 15. října místopředseda představenstva CSG a generální ředitel holdingové společnosti CSGM Miroslav Dorňák a majitel galerie a aukční síně Martin Kodl.

Aukce se bude konat 29. listopadu. Náramkové hodinky s názvem PRIM ORLÍK DLC – Věrni zůstaneme vyrobila speciálně pro tuto příležitost společnost ELTON hodinářská, jediný výrobce českých hodinek PRIM.

„V listopadu si připomínáme Den válečných veteránů, který je věnovaný památce veteránů po celém světě. Rozhodli jsme se, že při této příležitosti podpoříme ty české vojáky a jejich rodiny, které se ne svou vlastní vinou ocitli v tíživé životní situaci. Vojenský fond solidarity, který se zformoval po tragédii českých vojáků v Afghánistánu v roce 2014, je spolehlivým partnerem, který přesně ví, jak peníze účinně a spravedlivě použít,“ uvedl místopředseda představenstva holdingu CSG Miroslav Dorňák. „Jsme velmi vděčni panu Kodlovi a jeho renomované galerii, že nám umožní zprostředkovat tuto aukci na dobrou věc,“ doplnil.

Miroslav Dorňák a Martin KodlGalerie KODL pravidelně pořádá i aukce, které pomáhají potřebným. Takto podporujeme dlouhodobě třeba Centrum Paraple, Konto Bariéry nebo Paměť národa. Na jaře jsme uspořádali charitativní aukce ve prospěch méně známých neziskových organizací, které poskytují pomoc těm nejslabším a nejzranitelnějším skupinám. Je pro nás velkou ctí, že můžeme prostřednictvím aukce s partnerem CZECHOSLOVAK GROUP již podruhé podpořit také české vojáky a veterány,“ řekl Martin Kodl.

VĚRNI ZŮSTANEME

Od běžného modelu se dražené hodinky liší především zobrazením československé vlajky na číselníku vedle datumového okna. Individualizována je také zadní strana, kterou zdobí nápis VĚRNI ZŮSTANEME a notový zápis prvních tónů české státní hymny, doplněný stylizovanou českou vlajkou. Hodinky jsou osazeny in-house mechanickým strojkem PRIM. V této podobě je vyroben pouze jediný kus hodinek, což významně zvyšuje jejich sběratelskou hodnotu.

Hodinky je možné si prohlédnout v rámci předaukční výstavy, od 5. října do 28. listopadu 2020 v Galerii KODL (nebo na www.galeriekodl.cz). Vyvolávací cena byla stanovena na 100.000 Kč, odhadní cena se pohybuje mezi 300 000 až 600 000 Kč. Téměř každý ze 140 dílků těchto speciálních hodinek byl vyroben v manufaktuře společnosti ELTON hodinářská v Novém Městě nad Metují, jejíž tradice sahá až do roku 1949.

Model ORLÍK je považován za největší ikonu české hodinařiny. Původní model byl vyroben v polovině 60. let na zakázku Československé armády v počtu pouhých 300 kusů. Dnes patří mezi vyhledávané a téměř nedosažitelné sběratelské skvosty s cenou dosahující astronomických částek.

Mgr. Kristina Labohá

Andrej Čírtek

O holdingu Czechoslovak Group

Czechoslovak Group (CSG) je holding navazující na tradici československého průmyslu. Podporuje rozvoj tradičních i nových českých a slovenských společností, jež se věnují obranné i civilní průmyslové výrobě a obchodu. V podnicích začleněných do holdingu CSG, které vygenerovaly v roce 2019 tržby v hodnotě více než 28,5 mld. Kč, pracuje více než 8200 zaměstnanců. Hlavními obory CSG jsou strojírenství, automobilový, železniční, letecký průmysl a obranný průmysl. S produkty společností CSG se lze díky silné proexportní orientaci holdingu setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se stále rozrůstá.

 

 

Podobné příspěvky

Zářijová premiéra v Divadle Radka Brzobohatého !

Šebík

Na pražském výstavišti začala největší akce pro milovníky piva – Český pivní festival

Redakce

Stále nejvíce Čechů preferuje osobní seznámení

Redakce