Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba

FOREIGNER letos zahraje konečně i v Praze!

Legendární kapela- Foreigner

Světový hit, který mluví za všechny květiny, romantická gesta i zamilované sms. I Want To Know What Love Is. Pokud vám to stále nic neříká, je čas si tuhle písničku pustit a ty neméně slavné jako např. Waiting For a Girl Like You nebo Jukebox Hero, už si k vám naleznou cestu samy. Kapela, která má na kontě přes deset milionů prodaných desek, poprvé v rámci svého evropského turné míří do Evropy. FOREIGNER v čele s frontmanem Mickem Jonesem se představí 12. června 2022 v pražské Tipsport Areně.

FOREIGNER letos zahraje konečně i v Praze!

Ještě než se zaposloucháte do těch nejzamilovanějších hitů této kapely, která má už od devadesátých let na svědomí nejednu svatbu, je čas na lehkou rekapitulaci. S 10 multiplatinovými alby a 16 hity ve světové Top 30 patří FOREIGNER k největším světovým rockovým hvězdám všech dob. Z jejich písní se staly doslova rockové hymny: Juke Box Hero, Cold As Ice, Hot Blooded, Waiting For A Girl Like You, Feels Like The First Time, Urgent, Head Games, Say You Will, Long, Long Way From Home. A jak už zde bylo řečeno, mezi absolutní světovou špičku stále patří jejich balada I Want To Know What Love Is. S trochu nadsázky by se zde dalo říct, že byste našli jen málo těch, kteří na tento hit v devadesátých letech netancovali na diskotéce, nebo neplakali nad nešťastnou láskou.

Legendární kapela všech zamilovaných

Kapela FOREIGNER debutovala 1976 prvním studiovým albem, které vystřelilo na žebříčky hitparád hity Feels Like The First Time, Cold As Ice, nebo Long, Long Way From Home. Brzy po něm následovalo album Double Vision, kde jste mohli zaznamenat jako Urgent, Juke Box Hero a Waiting For A Girl Like You. Páté album Agent Provocateur s hitem I Want To Know What Love Is, který na žebříčcích hitparád tehdy pokořil i Madonnu, pro kapelu znamenal velký skok do světa těch nejúspěšnějších. A co víc, fanoušci tento song milují i nadále. Katalogové prodeje FOREIGNER byly nedávno v Business Insider oslavovány v Top 40 mezi nejprodávanějšími hudebními umělci všech dob. Týdenní prodeje FOREIGNER dokonce zastínily i AC/DC, Rolling Stones, The Who, Def Leppard, Van Halen nebo Aerosmith.

V roce 2002 kapela prošla změnou ve svém obsazení. Jako hlavního zpěváka si vybrala skvělého Kelly Hansena, známého basáka Jeffa Pilsona, klávesistu Michaela Bluesteina, kytaristy Bruce Watsona a Luise Carlose Maldonada, a za bicími sedí Chris Frazier. S novými členy se začala psát nová kapitola v historii FOREIGNER. Kelly Hansen přivedl kapelu do digitálního věku a zároveň přitáhl zcela novou generaci fanoušků. O tom svědčí i ocenění Atlantic Records za miliony shlédnutí a stáhnutí jejich hitů na internetu.

V novém složení FOREIGNER v roce 2005 se s živým albem Greatest Hits, Extended Versions znovu dostali do žebříčku Billboard. Následovalo vydání třídiskového setu kapely Feels Like The First Time, které obsahovalo akustické CD s jedinečnou intimní reinterpretací mnoha FOREIGNER klasických hitů, ale i nové studiové nahrávky a živé DVD ukazující nádhernou živelnou energii kapely.

Ovšem nejen díky koncertům hudba této kapely všech zamilovaných zaznamenala nárůst popularity. Díky mnoha skvělým filmům jako je Rock of Ages, Bad Moms, Angry Birds, Magic Mike, Pitch Perfect, The Good Boys vám možná zní v uších, aniž byste to zaznamenali. Ale FOREIGNER uslyšíte i v těch nejpopulárnějších TV seriálech jako je Orange Is The New Black, Stranger Things, nebo v TV show The Late Show se Stephenem Colbertem nebo The Tonight Show Jimmyho Fallona. A rockové hity od FOREIGNER si do svých reklam vybrali i giganti jako je Toyota, Google nebo Ford.

V říjnu 2016 dosáhli FOREIGNER významného milníku, když kapela vystoupila se svojí akustickou show ve zcela vyprodané kultovní newyorské Carnegie Hall. Tento rok také přinesl vydání vůbec prvního živého akustického alba FOREIGNER’s In Concert: Unplugged. Rok 2017 byl ve znamení oslav 40. výročí FOREIGNER. Ve Warner Music skupina vydala dvoj CD „40“, které obsahuje 40 písní nahraných v letech 1977 až 2017. Album bylo 9 týdnů v Top 200 žebříčku Billboard. V roce 2018 se FOREIGNER poprvé dostali na první místo žebříčku klasických alb Billboards se zcela novým projektem – albem FOREIGNER WITH THE 21ST CENTURY SYMPHONY ORCHESTRA & CHORUS. Fenomenální úspěch symfonického zvuku rockových FOREIGNER pokračoval řadou koncertů v USA, Evropě, Austrálii a na Novém Zélandu včetně vyprodaných koncertů v londýnské Royal Albert Hall a ikonické opeře v Sydney.

V roce 2022 jsou FOREIGNER zpět a vyjíždí na velkolepé evropské turné, jehož součástí se stane i holešovická Tipsport Arena v Praze. “Jsme nadšeni, že se po dlouhé coronavirové pauze opět vrací na česká pódia velké světové kapely. FOREIGNER patří mezi ty nejslavnější, a navíc budou mít v Praze svoji premiéru. Věříme, že si to čeští fanoušci užijí a v Tipsport Areně v Praze Holešovicích vytvoří tu správně žhavou atmosféru,“ řekl Petr Suchánek, šéf produkce pořadatelské agentury JVS GROUP.

Podobné příspěvky

Zpěvák Daniel Zappi zve na SHAKESPEARE IN SONGS

Redaktor J.Hampl

Post-rocková kapela The New Horizons přiletí o víkendu do tří evropských metropolí

Redakce

Na letošních Andělech vystoupí Anna K. či Jiří Korn. Před Forem Karlin bude zdarma program pro veřejnost

Jaroslav Hauer