Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba

Kapela UDG pokřtí album Přístav ve vyprodaném Foru Karlín

Kapela_UDG

Čekání na narozeninový koncert skupiny UDG je konečně u konce! Kapela původně plánoval oslavit v nejprestižnějším koncertním sále v Praze dvacáté narozeniny, v mezičase však vydala nové album, tedy kromě oslavy kulatin, proběhne i křest desky. Nové album nese název Přístav a obsahuje dvanáct nových písní. Během dubna absolvovali kluci z UDG v rámci jarní Přístav tour koncertní šňůru v klubech napříč Českou republikou. Turné kapela zakončí více než dvouhodinovou show, kde budou mít fanoušci možnost zažít křest nového alba, slyšet všechny staré hity i nové písně. K tomuto výjimečnému okamžiku kapela přizvala i řadu hostů, kteří však zůstávají stejně jako další momenty show, v utajení. Koncert proběhne v Praze dne 26. května ve Foru Karlín od 19:30 hodin. Předskokanem bude herec a hudebník Vojtaano.

 Dva roky čekaní na původně narozeninový koncert ústecké kapely UDG již brzo skončí. Kapela v roce 2020 měla ve Fóru Karlín, které pojme až 3 000 lidí, oslavit 20 let na hudební scéně. „V Karlíně jsme měli oslavit 20. narozeniny kapely, ale kvůli pandemii se koncert třikrát přesouval. Alespoň spojíme dvě příjemné oslavy najednou. Narozky a křest nového alba, takže to bude velký. Skvělé je, že prodáváme poslední desítky lístků, koncert je vyprodaný,” láká na dvojitou oslavu basák Pavel Vrzák.

V době nucené pauzy však kluci z kapely nezaháleli. Dokončili své šesté řadové album s názvem Přístav. Ke dvěma novým singlům z alba, konkrétně Plachty a Ještě jednou natočili i videoklipy. Mít kapelu je splněný sen a určité prokletí zároveň. Pořád jsme na cestách, pořád odjíždíme a vracíme se, pořád jsme postrádáni a pořád postrádáme. Na těch nekonečných plavbách je mnoho svodů, kterým odoláváme nebo podléháme. Život s kapelou je život námořníků, krásný, ale také destruktivní pro osobnost člověka nebo pro život ve vztahu. Přístav je symbolem domova, kam se člověk vrací, ale také místo, ze kterého zase mizí na širé moře, které ho osudově přitahuje. To je téma, které se prolíná celým albem,” vysvětluje název alba bubeník Tomáš Staněk alias Jugi.

 V den koncertu v 19:40 vystoupí a na pódiu to jako první zahřeje populární herec, stand-up komik a zároveň hudebník Vojtěch Záveský vystupující pod pseudonymem Vojtaano. Ve 20:25 přijde na řadu skupina UDG.

 Vstupenky z předchozích termínů zůstávají v platnosti. Kdo ještě nemá vstupenku, posledních pár je k dispozici ke koupi zde: https://xticket.cz/koncert-festival/206-udg-forum-karlin-2020

Kateřina Hlavinková

Podobné příspěvky

Muzikant Jary Tauber má za sebou čtvrté zahraniční koncertování s Petrem Jandou z Olympicu

Redakce

Širé nebe nad Střeleckým ostrovem plné Jelena. Populární kapela rozezní vltavské břehy

Šebík

Kapela You Me At Six vyjíždí na poslední turné, které má zastávku i v Praze

Redakce