Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba

Nejpopulárnější hudební anketa Český slavík 21 se vrací

Karel_a_Lilia

PRAHA – Po čtyřleté pauze se na hudební scénu vrací anketa Český slavík 21, jejíž počátky sahají až do šedesátých let minulého století, a to pod patronátem matematika a sociálního reformátora Karla Janečka. Galavečer, jenž býval pravidelně jedním z nejúspěšnějších televizních pořadů celého roku a v listopadu jej živě odvysílá televize Nova, připravuje režisér Pepe Majeský.

Karel Janeček

Jsem velmi rád, že mohu pomoci naší hudební scéně, stíhané excesivními až neracionálními restrikcemi a přispět k renesanci největší české hudební ankety, jejíž název vymyslel v roce 1962 Ladislav Smoljak. Spravedlivé hlasování podle hlasovací metody D21 umožní lidem lépe vyjádřit své preference a přináší tak férové a sjednocující výsledky soutěže, kterou považuji za rodinné stříbro české i československé populární hudby,” říká Karel Janeček, prezident ankety.

Velice se těším na návrat Slavíka na obrazovky Novy, a to nejen proto, že se s ním vracím i já. V minulosti jsem totiž tvořil už čtyři jeho galavečery a tento bude tím vším, co se mezitím událo a změnilo, o to více zajímavý, jiný a doufám, že v mnoha ohledech výjimečný,” dodává Pepe Majeský.

 

Save the date:

Nejpopulárnější hudební anketa Český slavík 21 se vrací, živě ji odvysílá TV Nova

O vytvoření nové podoby trofeje pro nejpopulárnějšího zpěváka, zpěvačku i skupinu, kteří dle hlasujících kralují české hudební scéně, se postará designérka Viktorie Beldová. Tato volba není náhodou, jelikož Viktorie v minulosti mimo jiné vytvořila v rámci své diplomové práce korunu pro kambodžského krále. A rodina Beldů, ze které designérka pochází, se již několik desítek let stará o svatováclavskou korunu. Její tatínek a dědeček pracovali dokonce na její replice. “O detailní podobě všech cen máme s Lilií Khousnoutdinovou už definitivně rozhodnuto. V tuto chvíli už jen vychytáváme se šperkaři z Granátu poslední detaily, kdy můj návrh upravujeme tak, aby technicky vyhovoval výrobě,” prozrazuje Viktorie Beldová.

Lucie Borhyova
Lucie Borhyová

Více informací nejen o galavečeru, ale také o nové spravedlivé struktuře hlasování, donátorském systému a nových kategoriích odhalí moderátorská dvojice Lucie Borhyová a Ray Koranteng na tiskové konferenci, která proběhne 21. září v 10:21 v hotelu Barceló, Occidental Praha Five, a která zároveň odstartuje hlasování.

Za znovuzrozením ankety o nejpopulárnějšího zpěváka, zpěvačku i skupinu stojí kromě Karla Janečka, který získal většinový podíl v pořádající agentuře, také producent Jakub Horák, který post ředitele ankety převzal po Jaroslavu Těšínském. Těšínský však bude i nadále čestným ředitelem Slavíka a zůstává s novými tvůrci v úzkém kontaktu.

Lucie Bilá
Lucie Bilá

Anketě Český slavík, kterou letos čeká 23. ročník, předcházelo 30 ročníků ankety Zlatý slavík. Naposledy se udílela 25. listopadu 2017 a je neodmyslitelně spjata se zpěvákem Karlem Gottem, který získal úctyhodných 42 slavíků.

Dalším rekordmanem je Lucie Bílá, jejíž sbírka se pyšní rovnými 20 slavíky, a která na tiskové konferenci nebude chybět.

 

Za anketu Český slavík 21

Nikol Klevcovova

Podobné příspěvky

United Islands of Europe – Freedom Edition

Redakce

Přesun koncertu koncertu Xindla X v O2 universu na 5.5.2022

Redakce

Soubor Musica Florea připomene 250 let od narození klavíristy Václava Jana Křtitele Tomáška

Redakce