Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba

Norská zpěvačka a skladatelka Sigrid Solbakk Raabe, známá jako Sigrid, vystoupí v Praze

singrid-norska-zpevacka

Talentovaná norská zpěvačka a skladatelka Sigrid Solbakk Raabe, známá jako Sigrid, vystoupí v rámci evropského turné 5. června 2022 v pražském klubu ROXY. Krásný hlas, silné a upřímné texty, odvážné melodie a bezmezná energie, to vše dělá z koncertního vystoupení Sigrid svěží zážitek plný emociálního uvolnění. „Miluji věci, které jsou super chytlavé a přímé, ale jiná moje část se snaží více experimentovat a zkoušet odlišné věci,“ říká sympatická zpěvačka. (originál : I love things that are super catchy and direct but another part of me is up for the more experimental and rying different things).

Talentovaná Sigrid vystoupí v České republice 5. června 2022 v Praze

V roce 2013, tedy sedmnácti letech založila se sestrou kapelu s názvem Sala Says Mhyp. Skupina se brzy rozpadla, ale ještě v témže roce Sigrid odstartovala songem „Sun“ svou sólovou kariéru. O tři roky později zabodovala singlem „Don’t Kill my Vibe“, se kterým dosáhla mezinárodního úspěchu. V březnu 2019 vydala své první album s názvem „Sucker Punch“ a vydala se jako předskokanka na turné s kapelou Maroon 5 a také s Georgem Ezrou. „Do kombinace jejího svěžího zpěvu, moderní produkce, osobitých textů a nenuceného projevu je snadné se zamilovat. Neváhá písničku ořezat na samotnou dřeň, když to potřebuje, nejsilnější je ale v energických vypalovačkách. A když se to spojí s textem, v němž se člověk snadno najde, nastává popové nebe.“ tvrdí Honza Balušek na portálu Musicserver, který album zařadil mezi nejlepší zahraniční desky roku.

Svůj přirozený talent potvrdila v květnu 2021 singlem „Mirror“, z něhož byl už v červenci 2021 „Hottest Song“ na Apple Music ve Velké Británii. „Sigrid se v písni, produkované dvojicí Caroline Ailin a Sly, představuje jako (další, ale co už) královna disca. Groovy basa, housové piano, řízné smyčce a refrén, který se s každým dalším poslechem zarývá do uší hlouběji a hlouběji.“ píše hudební kritik David Věžník. „Píseň je určitě inspirována diskem, ale vyrostla jsem i s kapelami jako Muse a ta opravdu tvrdá basa mi je připomíná,“ říká Sigrid o pulsující basové lince v intru písně, která v koncertní verzi doslova otřásá zemí. (It’s definitely inspired by disco but also I grew up with bands like Muse and that really hard bass reminds me of them.) „Mám to ráda, protože při zpěvu potřebuji cítit basy v hrudi.“ (I love that because I need to feel the bass in my chest when I’m singing.)

Její popularita po celém světě roste. Úspěšně vystupovala na velkých festivalech, jako jsou Glastonbury, Reading & Leeds, Roskilde, Lollapalooza, Primavera, Isle of Wight, Latitude, Oya, Electric Picnic a Pinkpop. Vedle toho vyprodala koncerty ve Velké Británii a Irsku. Získala řadu hudebních ocenění, například cenu BBC Music Sound 2018, MTV Europe Music Adwards 2019 a Spellemannprisen.

V Praze Sigrid vystoupí v rámci turné s názvem EU/UK Tour úplně poprvé na samostatném vystoupení a s sebou bude mít i speciálního hosta, Thomase Headona.

 Vstupenky:

https://goout.net/cs/listky/sigrid+special-guest-thomas-headon/tptj/

začátek prodeje vstupenek 3.9.2021 v 10.00 hodin

 

Audio:

Sigrid – Mirror: https://www.youtube.com/watch?v=E7lr7pU9fYA&ab_channel=SigridVEVO

Sigrid – Don‘t Kill My Vibe : https://www.youtube.com/watch?v=xzonQoON9eo&ab_channel=SigridVEVO

Sigrid – High Five: https://www.youtube.com/watch?v=z6A2LHGx8_A&ab_channel=SigridVEVO

——————–

Monika Macurová

 

Podobné příspěvky

Program hudebního klubu MODRÁ VOPICE- KVĚTEN 2018

Šebík

Punkoví PUP se koncem října vrací do Prahy s novým albem

Redakce

„JEDU TAK RYCHLE, JAK POTŘEBUJI“… Oblíbená slova Lubomíra Kaštánka, majitele pražského rockového klubu Modrá Vopice

Šebík