Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba

Novozélandští Fat Freddy’s Drop do Prahy přiváží nové album Wairunga

Fat Freddy's Drop

Od svého vzniku na konci devadesátých let odehráli Fat Freddy’s Drop v Evropě přes pět set vystoupení, Českou republiku se svou směsí reggae, dub a soulu s prvky elektroniky však nyní navštíví teprve podruhé. Akce se uskuteční 2. srpna v prostorách pražských Ledáren Braník. Novozélandské skupině s několika platinovými deskami a necelými dvěma desítkami hudebních ocenění na koncertě předskočí Logg Cabin a DJ Koa.

Akce se uskuteční 2. srpna v prostorách pražských Ledáren Braník

Fat Freddy's DropFat Freddy’s Drop jsme přesouvali jak v čase, tak prostoru. Původně se měl koncert konat už v roce 2020, ale pandemie změnila plány všem. Po vyprodání Lucerna Music Baru jsme se rozhodli večer přemístit do Ledáren pod širé nebe,” říká pořadatel Michal Tardík z Everything Goes Booking, kteří v minulosti produkovali českou premiéru Skrillexe a koncerty dalších zahraničních a českých umělců.

Novozélandská skupina vstoupila do povědomí fanoušků už svým studiovým debutem Based on a True Story. Celosvětové prodeje z něj učinily platinovové album hned devětkrát. Čeští fanoušci se se sedmičlenným ansámblem poprvé setkali v roce 2016 na festivalu Trutnoff. Letošním turné křtí kapela svou nejnovější, v pořadí šestou, studiovou desku Wairunga. Wairunga je název území v novozélandském Otagu, kam se členové sestavy už dvacet let jezdí zotavovat ze světových turné nebo skládat novou hudbu. Na počest této oázy zelených pastvin a údolí zarostlých původními lesy zachytili pohodu a mír lokality ve své barvité tvorbě.

Fat Freddy's Drop „Viděl jsem dva jejich vyprodané koncerty v Londýně s kapacitou pět tisíc lidí. Byl jsem i na jejich poslední show před týdnem v Dublinu. Protože jsem vždycky byl fanouškem žánru, dostal jsem se ke kapele už kdysi. Jejich hudba stále stojí na základech reggae a dub, doplnili ji ale o aktuální elektronický sound se synthovými zvuky. Prošli neskutečným vývojem. Za to evidentně může jejich cestování po světových halách a festivalech. Sami hudebníci přiznávájí, že jedním z nejvíce ovlivňujících zážitků pro ně byl festival Movement v Detroitu, kde slyšeli a viděli sety umělců jako je techno inovátor Juan Atkin a dalších umělců současné elektro scény. Vše propojili a výsledný mix představí živě i v Praze,” dodává Tardík.

Akci v 18 hodin otevírají Logg Cabin a DJ Koa, kteří zároveň doprovázejí Fat Freddy’s Drop na celém turné. Dvouhodinový set hlavní skupiny odstartuje v půl osmé. Pro návštěvníky je připravena také after party v klubu Radost FX. U vstupu se stačí prokázat vstupenkou z vystoupení. Večírek povedou stálice domácí electro scény Selector Boldrik, Jakub Johánek a DJ Teamatique in Dub, představí se také mezinárodní projekt Swingin’ Travellers. Z Irska přijedou speciální hosté Donnachie a Kombucha Boy, hrající živou elektroniku analogově. Lístky na akci jsou v prodeji v síti Goout.

Ricardo Delfino

Facebook událost: https://fb.me/e/1EV4jhAZL
Předprodej GoOut: https://bit.ly/FFDOpenAir  

Fat Freddy’s Drop Youtube: https://youtu.be/qYOYLhUSvNs

Podobné příspěvky

Zemlinského kvarteto v sérii 4plus s flétnistou Kasparem Zehnederem

Redakce

Houslový virtuóz Ara Malikian vystoupí poprvé v Praze

Redaktor J.Hampl

Písničkářka Marjari vydává debutovou desku Hey Girl

Redakce