Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba

Petr Janda a Jary Tauber natočili videoklip plný muzikantské vášně

Když mladý muzikant Jary Tauber navštěvoval hodiny rockera Petra Jandy, ani ve snu by ho nenapadlo, že spolu skončí na jednom pódiu. A už vůbec ne to, že natočí klip na společnou píseň.  Od doby studií sice již uplynulo několik let, nicméně vše výše uvedeno se Jarymu splnilo. Právě nyní můžete shlédnout společný klip s Petrem Jandou!

Hudební svět je prostě životní styl

Tauber a Janda„Ano, svým způsobem žiju skvělý sen“, usmívá se sympatický Jary Tauber, když vypráví, jak ho známý rocker oslovil s nabídkou, aby ho doprovázel při vystoupeních nejen v Čechách, ale hlavně v USA, Austrálii nebo na Novém Zélandu. „Byl to vážně svým způsobem příjemný šok. S Petrem Jandou jsme se poznali v pozici student – učitel na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Šlo o hodiny, které probíhaly nad rámec výuky. Nešlo zde ani tak o klasickou vyučovací hodinu, jako spíš o získávání zkušeností, práce kolem kapely, managementu atd.,“ upřesňuje Jary Tauber a dodává: „Všechna turné, která jsme společně objeli, jsem si moc užil. Ale skutečně velký zážitek (kromě koncertů) mám z první návštěvy USA, kdy jsem hned po příletu šel na utkání NHL v Coloradu. Myslím, že tam jsem chytil tu nejlepší energii na následující šňůru koncertů s Petrem,“ dodává se smíchem mladý hudebník ke společným zahraničním cestám.

Společná píseň, k níž se natočil videoklip, vznikala částečně i v Jandově nahrávacím studiu Propast. Song je o lásce k hudbě napříč generacemi. Už název Tolikrát napovídá, že kolem muziky se děje tolik věcí, které se v podstatě opakují. A je úplně jedno, jestli je muzikantům dvacet nebo sedmdesát, jestli jde o 21. století nebo 20. Hudební svět je prostě životní styl. Píseň Tolikrát textoval Lukáš Koranda, o hudbu se postaral Jary Tauber. Mix a mastering měl na starost Ondřej Žatkuliak z Rooftop Studios. Videoklip natočil a sestříhal František Menšík.

“Mám radost, že mohu představit jedno z mých splněných přání; nový singl s videoklipem, který vznikl ve spolupráci s naší hudební legendou, mým kamarádem Petrem Jandou. Zároveň mě moc těší, že se na tomto songu a klipu podílel celý můj tým. Tento singl je odrazem naší radosti a vášně, kterou pro nás hudba znamená. Potěší nás, když se podobné pocity přenesou i na vás”, uzavřel Jary Tauber, o kterém, jak se zdá, ještě hodně uslyšíme.

Klip můžete shlédnout na https://www.youtube.com/watch?v=493yl7WBDA4

Jaromír a Věra Hamplovi        Foto a Zdroj: Helena Váňová Production

Podobné příspěvky

Popmuseum Stage zve na unikátní online koncerty

JItka Lenková

Mladí ladí dětem lákají na program s hvězdným jazzmanem Oranem Etkinem

Redakce

Globus se rozhodl finančně podpořit české zpěváky a hudební skupiny

Redakce