Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba

Velkolepá hudební událost, jejímž kurátorem je samotný Ennio Morricone

ENNIO MORRICONE

POCTU ENNIO MORRICONEMU BUDE SKLÁDAT JEHO SYN SPOLU S ČESKÝM SYMFONICKÝM ORCHESTREM.

Velkolepá hudební událost, jejímž kurátorem je samotný Ennio MorriconeV Praze se bude konat dne 19.12. 2022 koncert v O2 areně a dirigentské taktovky se ujme jeho syn Andrea Morricone. Program bude zahrnovat ikonické filmové melodie i dosud nepublikované záběry Maestra a jeho slavných spolupracovníků. Konečně nastal čas oslavit největšího světového filmového skladatele novým koncertním turné.

 

ENNIO MORRICONE –THE OFFICIAL CONCERT CELEBRATION

Ennio Morricone se synemSám Maestro Ennio Morricone začal již v roce 2019 pracovat na nové koncertní produkci, která ho měla nahradit na světových pódiích. Po více než roce práce a příprav Maestro Morricone jako kurátor dokončil celý velký koncertní program. Podle jeho přání bude zcela nově koncertní show zahrnovat také ikonické scény z nejslavnějších filmů, světelné efekty a na pódiu spolu se symfonickým orchestrem a velkým pěveckým sborem vystoupí sólisté, se kterými Maestro Morricone mnoho let spolupracoval. Dirigentské taktovky se ujme jeho syn, Andrea Morricone.

Dne 6. 7.2020 nás Ennio Morricone ve věku 91 let opustil. Velké koncertní turné ENNIO MORRICONE –THE OFFICIAL CONCERT CELEBRATION vzdá Maestrovi poctu v mnoha evropských i mimoevropských metropolích.

Andrea MorriconeProgram bude doplněn velkoplošnou projekcí, kde kromě známých filmových scén diváci uvidí i dosud nepublikované záběry legendárního skladatele při práci, včetně zajímavých rozhovorů.

Ennio Morricone složil hudbu k více než 500 filmů a televizním produkcím. Složil také přes 100 samostatných hudebních děl.

Eva Polívková

Podobné příspěvky

Konektiv Nights zve popáté na na večer nečekaných hudebních spojení

Redakce

„JEDU TAK RYCHLE, JAK POTŘEBUJI“… Oblíbená slova Lubomíra Kaštánka, majitele pražského rockového klubu Modrá Vopice

Šebík

Chodúr vyměnil filharmonii za slovenskou cimbálovku

Redakce