Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba

VIII. ročník festivalu flašinetářů již tuto sobotu v Praze

flasinet-zije

Začátek srpna patří v Praze již tradičně flašinetům. Národní muzeum letos přichystalo už VIII. ročník festivalu Flašinet žije!, který se uskuteční  v sobotu 14. srpna 2021. V průběhu festivalového dne oživí pouliční umělci centrum Prahy třemi koncerty rozdílných žánrů.

VIII. ročník festivalu flašinetářů již tuto sobotu v Praze

Festival bude zahájen v 10:00 koncertem v kostele sv. Mikuláše na Staroměstském náměstí.  V úpravě pro flašinet zde zazní oblíbená díla klasické hudby. Nově se návštěvníci mohou v rámci oficiálního programu těšit na dvě skladby v podání sopranistky s doprovodem flašinetu.

O odpolední program se postarají improvizovaná vystoupení flašinetářů na náměstí Na Kampě u Karlova mostu. V 15:00 zde flašinetáři postupně představí své nejlepší kouskykolemjdoucí tak budou moci zažít pravou pouťovou atmosféru a prohlédnout si flašinety ze všech stran.

Festivalový den vyvrcholí v 19:00 koncertem v Českém muzeu hudby. Večerní koncert posluchačům přinese výběr těch nejoblíbenějších melodií. Těšit se mohou na průřez nejrůznějšími žánry od Smetanovy Luisiny polky, Ježkovy Tři strážníky až po české lidové písně. 

České muzeum hudby

Podobné příspěvky

Písničkář Martin Hrubý riskoval kvůli klipu zdraví, točil ve výšce 1410 metrů. Polonahý a ve sněhu

Jaroslav Hauer

LEGENDÁRNÍ OLYMPIC VYSTOUPÍ V RÁMCI PERMANENTNÍ TOUR NA STŘELECKÉM OSTROVĚ.

Redakce

Festival Praha žije hudbou v červenci rozehraje pražské ulice a náměstí

Redakce