Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba Kultura

Italský zpěvák a producent Andrea Andrei zcela podlehl české kráse

Italský zpěvák, producent, textař, skladatel, ale i výborný kuchař, Andrea Andrei, který spolupracuje s největšími italskými a českými hvězdami, neodolal kráse českých dívek. ” Seznámil jsem se s ní před osmi lety na koncertu v Třinci. Když jsem uviděl její modré oči, podlomily se mi kolena. Bylo ji dvaadvacet a já byl zamilovaný jako malý kluk. Od té doby jsem zpíval a skládal jenom pro ni.” Dokonce se kvůli ní přestěhoval do Česka a naučil se velmi dobře česky. Přitom neuměl ani slovo. “Nikdy nezapomenu, jak jsem poprvé přisel v Praze do hospody k Flekům , neuměl jsem ani slovo česky, tak jsem vrchnímu ukázal, že mám hlad. On povídá: “Párek?” jelikož jsme nevěděl, co je párek, přikývl jsem a ukázal jsem na prstech deset. Lidé se nestačili divit, když mi přinesl deset párků a koukali, co s nimi budu zcela sám dělat. Statečně jsem je snědl, ale noc byla pak těžká.” Směje se Andrea. Od té doby se učil intenzivně česky. Usadil se v Praze, jako skladatel spolupracuje s první českou ligou zpěváků a mladinkou Petru si vzal za manželku. “Svatba byla v Las Vegas ve stylu Elvise Presleyho. Dokonce jsem se ženil v jeho kostýmu. Petra myslela, že jsem se zbláznil, ale pro mne je Presley symbol talentu a dobré muziky, která nestárne.”

S českým prostředím se sžil natolik, že začal trénovat mladé brankáře ve fotbalovém klubu Bohemians Praha 1905. V době svého mládí totiž působil na postu brankáře v uznávaných fotbalových klubech FC Juventus Turín, FC Lazio Řím a Samptoria Janov. Je aktivním členem fotbalového klubu osobností Amfora.

Kromě vlastních koncertů začal od letošního roku vystupovat v talkshow první dámy české politické satiry, publicistky Zuzany Bubílkové, se kterou jezdí po celé České republice. A zájem organizátorů roste. Se Zuzanou se obecenstvo zasměje, s Andreem si spontánně zazpívá známé italské hity. Andrea je také odborníkem na regionální italskou kuchyni, s níž vystupuje v mnoha českých televizních kulinářských pořadech a v gastronomických show. Oba jsou součástí mnoha kulturních a společenských akcí, například finále soutěže Muž roku 2016 v Náchodě, módních přehlídek, křtů knih, večírků, festivalů, koncertů a charitativních projektů.

Andrea Andrei  a  Zuzana Bubílková
Andrea Andrei a Zuzana Bubílková

Na to, že je bývalým členem legendární italské skupiny La Strana Societá (největší hit skupiny singl Popcorn), dlouholetým členem celosvětového charitativního projektu Rock no War!, je na své zahraniční úspěchy skromný a mimořádně pracovitý. V letošním roce vydal již několik singlů: Anima Danza, Pensiero D´Amore a Cosi Lontano. V těchto dnech nazpíval letní novinku v českém jazyce Blůzový nebe a druhou v angličtině s názvem Time is running with me.

Traileru k singlu Time is running with me: https://www.youtube.com/watch?v=ei0Iy7pQVPk&feature=youtu.be

Na Česko nedá dopustit. Tvrdí, že jsou zde krásní a milí lidé, a to navzdory tomu, že mu už dvakrát na jeho autě někdo ukradl kolo. ” Nevím, jestli to bylo ze závisti, nebo na zakázku, ale kvůli tomu nehodlám měnit ani zemi, ani město, ani auto. A teď mi promiňte, slíbil jsem své ženě, že dnes vařím k obědu italskou specialitu já.”

Andrea Andrei
Andrea Andrei

autor textu Stanislav Stebila

Podobné příspěvky

Výstava „Mimoň mýma očima“

Redakce

Nejoriginálnější česká rockerka, pozvánka

Redakce

Komiksová kniha nejen o skautingu

Redakce