Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kino

Gump – nejočekávanější rodinný film letošního roku!

Gump

První část natáčení dojemného psího filmu ´Gump – pes, který naučil lidi žít´ se blíží ke konci. Film inspirovanýstejnojmenným knižním bestsellerem autora Filipa Rožka se z kulis bezdomovecké osady na pražském Bohdalci přesune do jiné části republiky. “Gumpův příběh se od ostatních psích příběhů liší svojí opravdovostí”, prozrazuje režisér F. A. Brabec. “V rolích psích herců totiž nebudou cvičení psí profesionálové, ale opravdoví pejsci z množíren a útulků. Tenhle poetický rodinný film bude hlavně o síle psí lásky a o naději.”

Diváci se také kromě knihy, která má dějově otevřený konec, dočkají jakéhosi uzavření celého příběhu. Ten bude podle slov režiséra hodně emocionálně náročný, dojemný, ale také veselý. Natáčení proběhne v několika místech naší republiky. Prozradit můžeme třeba to, že poběží kolem Lužnice pod jihočeským Táborem. Do hlavních rolí si režisér vybral svou praxí ověřené herecké hvězdy. “V tomhle jsem možná trochu konzervativní, ale mám svoje herce rád, takže jsem jim věrný. Neměním je za jiné. Jsme vlastně taková kočovná rodina, co jde od filmu k filmu…”

A herci jsou za to rádi. “Je skvělé točit s lidmi, u kterých víte, jak fungují, co od nich můžete očekávat”, svěřuje se Eva Holubová. “Mám radost, že můžu znovu točit s F. A. Brabcem nebo s Bolkem Polívkou. S ním hraju moc ráda, vídám ho ráda. Je to stálice na mém nebi, jeden z ´chronických manželů´. Je úžasné tolik let se na někoho tak těšit.” Evě Holubové se na filmu Gump líbí také to, že hlavní role mají právě pejsci z útulků nebo množíren, čtyřnohá stvoření s často krutým příběhem. “A přesto jsou ti pejsci přátelští, veselí, pozitivní. Měli bychom se do nich učit”, uzavírá své hodnocení jedna z nejoblíbenějších hereček.

Ivana Chýlková si první natáčení s režisérem F. A. Brabce dobře vybavuje: “S Františkem jsme spolu jako první věc dělali Čas sluhů. On ten film točil jako kameraman a nikdo z nás netušil, že má režijní ambice. Ale už tehdy byl nejen velmi mladý, ale taky velmi talentovaný, nadějný.” Ivana Chýlková prozradila, že ke psům chová velký respekt. Vysvětluje, že tím, že psi nemluví, se nevyzná v jejich tváři, takže není ten typ, co by cizí psy hladil nebo se s nimi mazlil. Vlastního psa jako jediná z filmu Gump nemá, protože je velmi vytížená a na psa by neměla čas. “Přišlo by mi hodně nefér ho nechat celý den zavřeného v bytě”, přiznává.

Do filmu Gump, který je vyprávěn pohledem toulavého psa Gumpa, režisér obsadil také Karla Rodena, Richarda Krajča, Patricii Pagáčovou, Karla Vémolu nebo Annu Šulcovou.

Zdroj: Helena Váňová Production Foto Kristýna Zuzová

Podobné příspěvky

SuperStar Vlasta Horváth: Odskočil si od rodiny a práce, ovládla ho virtuální realita

Jaroslav Hauer

DVD Úsměvy smutných mužů

Redakce

Šarlatán vrací diváky do kin

Jaroslav Hauer