Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba Kultura

Křest alba DETEKTOR ve vyprodaném SaSaZu

V noci ze soboty na neděli vyprodaný klub SaSaZu uctíval českého rapera Ektora. Ektor, vlastním jménem Marko Elefteriadis, právě v tu dobu pobíhal na podiu.

Vezměme to však od začátku. Začátek byl plánován na 20 hodinu a tak ti, co přišli již takto brzo si na svého oblíbence museli počkat.  Na programu byli teprve DJ Castor & SpecialBeatz, Noir, Chose. Našlo se i pár lidí, kteří se ve víru hiphopové hudby nechali unést a začali tancovat. To bylo k vidění spíše v zadní části klubu, protože fanoušci v prvních řadách nechtěli o své místo přijít a tak 3 hodiny v přítomnosti DJs mohly přijít někomu až přílíš dlouhé. Všichni to známe, jdeme na oblíbenou kapelu, zpěváka či rapera a tak nám předkapely nebo právě DJs mohou připadat nudní. A i když nás po chvilce můžou předskokani dostat do varu, nejvíce se těší všichni na svého idola – v tomto případě Ektora. Co se nedá klukům upřít je talent. V mladíkovi, co si říká SpecialBeatz objevil talent i Ektor – několik tracků právě jeho tvorby je na křtěném albu Detektor. Před půlnocí přišel na scénu slovenský raper Momo, který byl přivítán bouřlivým aplausem. Momo předvedl dobrý výkon, některé písně si zazpíval částečně i s davem. Dokázal lidi naladit na tu správnou „frekvenci“. A následovala ta chvíle na kterou narvaný klub čekal! Nejdříve se na projekci spustil premiérově klip „Ve dne, v noci“ a pak se na stagy konečně objevil Ektor. Z podia začaly létat trička, čepice, mikiny od Ektorovi party a klub se dostal do pořádného varu. Klub byl vyprodán, ale i na podiu bylo pořádně plno. Nepřítomnost DJ Wiche mohla možná někoho mrzet, ale Ektor dokázal, že jeho sláva rozhodně nestojí na jiné osobě. Nebylo snad jediného fanouška, který by neznal texty všech songů. Ať už to byl starý dobrý song Vidím to jako včera, Je mi to fuk nebo i pro nepříznivce Ektora známý Number 1, každý song měl stejně velké ovace. Fanoušci nešetřili hlasivkami ani při kterémkoliv z mnoha hostů. Ať už se jednalo o již zmíněného Moma, Oriona, Vladimira 518, Ega, který si stihl s davem udělat i populární selfie nebo Rytmuse. Marko nezvolnil za celou dobu svého výstupu. Až když přišlo na řadu křtění alba, teprve pak měl dostatek času si trochu odpočinout, ale zdálo se, jakoby to ani nepotřeboval. Vodka byla přichystaná a mohlo se začít s křtem. Pokřtěné CD pak letělo do davu. To samé se dělo i s ručníkama Ektorovi party.

Hlavní show trvala něco přes hodinu. Někteří zůstavali v SaSaZu, kde měla akce oficiálně skončit v 5:00. Další možností kde se dalo pokračovat byl klub Fancy v Dušní ulici, kde se konala oficiální afterparty. Ať už si fanoušci vybrali jakoukoliv variantu, večer to byl fenomenální a Ektor ukázal, že je opravdu právem na špičce hiphopové scény!

Podobné příspěvky

Velikonoční pašijové koncerty 2022

Redakce

QR Karlínský masopust 2021

Redakce

Popmuseum Stage zve na unikátní online koncerty

JItka Lenková